Informatie Padeltoernooi 2 maart

Zaterdag is het zover. Zaterdag 2 maart 2024 wordt de 1e editie van IFC padeltoernooi gespeeld met bijna 130 deelnemers! De locatie van het toernooi is de tennishal TopSpinPlaza op Bakestein

Vanaf 17:00 zijn de deuren open en is iedereen al welkom. De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden om 17:30 Elk koppel speelt minimaal 3 wedstrijden. In samenwerking met TopSpinPlaza is er de mogelijkheid om de poule-indeling en het speelschema in te zien voor het padeltoernooi. Dit is te vinden op de website https://www.toernooi.nl/.  Tijdens het toernooi kunnen ook de scores en tussenstanden in de poule tussentijds worden ingezien.

Het padeltoernooi is opgedeeld in 2 verschillende speelschema’s geselecteerd op speelsterkte: beginner en gevorderde. Voor beide schema’s geldt dat de poulefase wordt gevolgd door een knock-outfase (kwart-, halve- en finale). Voor de winnaars zijn er prijzen en één wisseltrofee.

De puntentelling voor padel is hetzelfde als bij tennis (eerste punt 15-0, etc.). De games worden doorgeteld (dus stopt niet bij een set, 6-1 4-2 is dus 10-3). Met een stand van 40-40 spelen we een goldenpoint om de game te beslissen. Onderling wordt van de spelers gevraagd de eigen standen bij te houden tijdens de wedstrijd. Na de wedstrijd geeft de winnaar de stand door, of degene die daartoe in de gelegenheid is.

We gebruiken alleen de banen binnen. Een wedstrijd duurt 15 minuten. Na 15 minuten vangt direct de volgende wedstrijd aan, er is dus verder geen tijd ingeroosterd om te wisselen. Zorg daarom dat u klaar staat bij de baan om snel te kunnen wisselen en op tijd te starten!

Na het toernooi is er gelegenheid om te douchen! De keuken van TopSpinPlaza is de hele avond geopend voor een hapje!

Na een sportieve avond willen we het gezamenlijk afsluiten met een feestavond. DJ Tim zal de muziek verzorgen dus er mag gedanst worden! De feestavond is voor iedereen supporters, vrienden, familie, teamgenoten dus heb je zin in een gezellig avond kom gewoon langs!

We zijn ontzettend blij met de grote belangstelling voor dit toernooi en wellicht voor herhaling vatbaar!

Tot zaterdag!
De organisatie