Jaarafsluiting 2016 bij Blauw Geel´38 Veghel

tekst: Cees van Heeren

blg-logoHet zeer succesvolle competitie voetbaljaar 2016 zal zondag 11 december voor IFC afgesloten worden met een uitwedstrijd in Veghel bij de nummer twee in de stand Blauw Geel´38/Jumbo.
Nu bijna alle tegenstanders één keer zijn ontmoet en IFC momenteel de zevende plaats inneemt, lijkt vooralsnog aan het einde van de competitie na 30 wedstrijden een plaats in de middenmoot realistisch te kunnen zijn.

De tegenstander Blauw Geel´38:
Het op 21 juni 1938 opgerichte Blauw Geel met de laatste jaren de naam van de supermarkt hoofdsponsor in de verenigingsnaam is één van de grotere voetbalverenigingen in het land. Zij hebben immers meer dan 1.600 leden en alleen al 20 seniorenteams, die in competitieverband uitkomen. Naast het eerste elftal is het JO13 team de blikvanger binnen de vereniging. Zij komen nl. uit in de tweede divisie en nemen daar de derde plaats in achter de jeugdploegen van Roda JC en Fortuna Sittard.
Net als IFC is de club uit Veghel deze eeuw behoorlijk in de rijen van het amateurvoetbal omhoog geklommen. Na in het jaar 2000 het kampioenschap gevierd te hebben in de derde klasse, volgde in 2004 het kampioenschap in de tweede klasse en in 2006, dat in de eerste klasse.
Dit seizoen komt Blauw Geel´38 voor het achtste seizoen uit in de hoofdklasse. De hoogste eindklasseringen behaalde het zowel in 2012 als in 2014 met een 2e plaats.
De wellicht bekendste voetballer die de kleuren van de club uit Veghel heeft gedragen is de Thai Geoffrey Prommayon, (27 interlands voor Thailand en 277 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal voor PSV, Eindhoven en Willem 11), die zijn carrière hier afsloot.

Vorig seizoen:

In het afgelopen seizoen in de hoofdklasse eindigde Blauw Geel op de zesde plaats in de eindrangschikking met 37 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 44 voor en 35 tegen.  In de districtsbeker van Zuid 2, viel het doek in de achtste finales tegen Spaubeek

Dit seizoen:
De prestaties in het huidige seizoen zijn gewoon goed. Met 31 punten gedeeld koploper met Nuenen. 9 wedstrijden gewonnen, 4x gelijk en slechts 1x verloren. Zij hebben thans 35 doelpunten gescoord en hebben met slechts 14 tegen doelpunten de beste defensie.
Bovenal op het eigen Sportpark is hun optreden formidabel. Alle zeven thuiswedstrijden werden namelijk gewonnen. De enige nederlaag was op 13 november bij Quick.
In de tweede bekerronde werd met 3-0 gewonnen van Nulandia en de derde ronde met 5-0 van MULO. In de vierde ronde, die gepland staat voor donderdag 15 december, een thuiswedstrijd tegen het in de derde klasse uitkomende Sparta´25 uit Beek en Donk.

Selectie:
De hoofdtrainer is de van DESO overgekomen Niels van Casteren, die inmiddels zijn contract met 2 jaar heeft verlengd. Blauw Geel speelt normaliter in een 4-3-3- formatie. Hierin is de van Gestel overgekomen Brahim Zaari de ervaren doelman (onder contract gestaan bij Den Bosch en FC Eindhoven). De van Nuenen overgekomen middenvelder Sander Egmond heeft al 7 doelpunten achter zijn naam staan. De voorhoede meestal bestaande uit Verbakel (4x), Mols (9x) en Hellstern (5x) zijn goed voor de helft van alle competitietreffers van het team.

Historie:
Beide ploegen troffen elkaar nog nooit en er is dus oog geen historische balans.

Waar te zien:
Zal IFC weten te stunten bij het thuis nog zonder puntenverlies zijnde Blauw Geel´38? De Ambachtse spelers en supporters zullen het hopen. Het thuisteam zal zelf natuurlijk ook voor de overwinning gaan om zodoende in ieder geval minimaal gedeeld koploper te blijven. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kom IFC dus steunen!
De wedstrijd op Sportpark Prins Willem Alexander 24  te 5461 XL Veghel onder leiding van scheidrechter N. Zeeman begint om 14.30 uur.

Tot Ziens!