JO15-5 verslaat Heerjansdam JO15-4

De eerste competitiewedstrijd stond op het programma en muv een geblesseerde Dominik, die wel zijn team vanaf de zijlijn ondersteunde, waren we gemotiveerd en hadden we er weer zin. Het was mooi weer en een mooi tijdstip voor een lekker potje ballen!

Nadat we de leiding van Heerjansdam hadden uitgelegd dat sommige van onze jongens niet met de scooter zijn en niet al jaren dispensatie hebben, konden we beginnen:-)

Men zegt dat voor een mooie wedstrijd heb je twee goede teams nodig en dat was al snel zichtbaar; de tegenstander was duidelijk een maatje te klein, maar dat deed IFC niet beter voetballen. Sterker nog, het was beduidend slechter als de vorige wedstrijd…!

Veel onzuivere schoten, veel onrust aan de bal en kwam de tegenstander richting het doel van IFC, dan was er zelfs een lichte vorm van paniek, waarbij ballen ongecontroleerd over de zijlijn werden geschoten.

Maar goed, fysiek en op snelheid waren we duidelijk de meerderen, wat resulteerden in twee doelpunten voor de rust van Rick en Lucas.

In de rust maakte Remy duidelijk dat er meer en meer geconcentreerd en beter gevoetbald moest worden. Meer rust aan de bal – want we kregen hiervoor de tijd – en vooral blijven voetballen…

De tweede helft was iets beter als de eerste helft; er werd meer gestreden, duels werden gewonnen en achterin deed men zoals het hoort – de tijd nemen en de tegenstander uitspelen ipv de bal hard weg schieten met kans op balverlies.

Jerry zat lekker in zijn vel en wist tweemaal te scoren en ook Gio en Dylan pakten hun goaltje mee – eindstand 6-0.

Uiteraard een felicitatie waard!!!

Ik wil nog wel even opmerken dat er in de tweede helft meer en meer irritaties over en weer waren, met als “hoogtepunt” een nutteloze en (te) harde overtreding van onze Rick waarvoor ik, als scheidsrechter, hem uit het veld stuurde.

Vooropgesteld was het Heerjansdam wat zeker niet sportiever werd naarmate ze meer achter kwamen maar dat is geen vrijbrief voor ons om als reactie daarop met overtredingen te reageren.

Laat zien dat je slimmer bent en gebruik je voetbalkwaliteiten om ze stil te krijgen.

Er is altijd een scheidsrechter, die moet voorkomen dat het uit de hand loopt.

Doe net of je het niet hoort en weest de wijste – het frustreert de tegenstander alleen maar meer als je niet reageert.

Komende zaterdag gaan we wederom op bezoek bij De Alblas in Alblasserdam om, om 12 uur te spelen tegen JO15-4. Ik stel voor dat we ons verzamelen bij De Alblas om 11:30 uur ipv bij de Ridderhal omdat iedereen wel weet waar deze club is – we waren er tenslotte vorige week zaterdag (10 sep) ook 🙂

Mocht er iemand mee willen rijden, dan even in de groepsapp gooien en dat komt dat ook goed…

Vanavond en donderdag lekker trainen – het blijft lekker weer – tot vanavond!