JO16-2 speelt goede eerste helft, maar laat het liggen in de tweede

Vandaag ben ik op bezoek bij JO16-2. Ik zie een heel mooie eerste helft, waarbij JO16-2 en Beek Vooruit reclame maken voor het voetbal. Een sportieve wedstrijd en twee teams die willen voetballen. Lekker vlot combinerend gaat het spel heen en weer. Een periode waarin Beek Vooruit aanspraak maakt op het eerste doelpunt gaat toch doelpuntloos voorbij. De keeper van JO16-2 houdt zijn doel schoon en doet dat met veel durf. Na een snoekduik voorkomt hij een toch grote kans voor Beek Vooruit.

Maar de wet van Cruijff is altijd geldig: scoor jij niet, dan doet je tegenstander het. Een fraaie aanval van IFC en de 1-0 staat op het scorebord. Een prachtige teamprestatie.

Als in de tweede helft Beek Vooruit scoort lijkt er ogenschijnlijk niets aan de hand. IFC voetbalt tot dat moment goed. Maar het tegendoelpunt maakt de spelers onrustig. Er wordt slecht samengespeeld en de balcontrole is in eens helemaal zoek. Onze tegenstander scoort in luttele minuten er aardig op los. Dan herpakt IFC zich enigszins. Het leidt echter niet meer tot doelpunten van IFC en van Beek Vooruit. Het wordt een overwinning van 1-4 voor onze bezoekers.