JO17-2 behaalt zwaarbevochten overwinning

Na de mooie puntendeling vorige week tegen VVGZ JO17-1, wacht deze week wederom een (voormalig) B1-elftal, namelijk Heerjansdam JO17-1. Een ploeg van minder kwaliteiten, gezien de stand (een na laatste met 4 punten). Dus we moesten als middenmoter de punten wel mee naar Ambacht kunnen nemen, was vooraf de gedachte. Maar zo makkelijk als dat klinkt ging het niet. We gingen niet geheel compleet naar Heerjansdam, want Rik en Remi waren geblesseerd en Max had andere verplichtingen en dus was het een beetje improviseren. Milan achterin, Thom had voor het eerst een basisplaats na zijn operatie en voorin stond Tim in de spits. Zo moesten we het gaan doen.

Op het zware veld werden we in de beginfase verrast door de Dammers. Ze speelden 4-4-2 met een grote sterke spits, tegen wie Benjamin behoorlijk wat moeite had. Ook was het voor de verdedigers een beetje zoeken wie ze moesten dekken. Dat leidde na een minuut of tien tot een gevaarlijk moment. Een afgeslagen bal net buiten de zestien werd door een groen-zwarte met een boog ingeschoten en met een uiterste krachtinspanning kreeg Vinten de vingertoppen tegen de bal aan en daardoor raakte de bal de bal. De rebound vlak voor goal was ook voor de tegenstander, maar weer kon Vinten de bal uit de doel tikken. Zo bleef het gelukkig 0-0. Snel het een en ander omgezet, waardoor we spitsen in de gaten konden houden, waardoor het echte gevaar was verdwenen. Maar Heerjansdam bleef aandringen en we hadden duidelijk moeite met hun nogal fysieke spel, zeker ook omdat we meegingen in hun fysieke spel en daar moeten we het juist niet echt van hebben. Naar mate de eerste helft  vorderde kwamen we vaker op de helft van de tegenstander. We werden ook een paar dreigend, omdat we bal sneller rond gingen spelen. Wel een prachtige aanval die rechtsachterin en met een-twee keer raken bij Mo kwam.  De voorzet was oke, maar helaas kwam er niets uit. Het betere spel leidde dit niet echt tot kansen, want de eindpass ontbrak of de voorzet kwam niet aan. Heerjansdam nam overigens achterin geen enkel risico, elke bal ramden zij daar letterlijk de bomen in. En dus gingen we met een 0-0 aan de thee.

Tijdens de rust een paar puntje op de i gezet, nogmaals aangegeven hoe we de 4-4-2 moesten bestrijden en een wissel toegepast. Lars kwam er achterin bij, waardoor Milan doorschoof naar het middenveld.

De tweede helft begon aardig en er werd beter gecombineerd, meer gevoetbald (en minder de lange bal) en daardoor kwamen we vaker op helft van de tegenstander. Maar echt gevaarlijk werd het niet, de keeper werd helaas nog niet echt getest. We kwamen tot een schotpoging van Mick, een paar hoge ballen die de keeper makkelijk pakte. Maar waar we de laatste weken in de tweede helft verslappen, bleef iedereen geconcentreerd en bleven we onze taken goed uitvoeren. En tuurlijk lukt dan niet alles, maar we bleven positief en als team spelen. Toch dreigde het mis te gaan. Foutje achterin, uitbraak van Heerjansdam… Vinten werd gepasseerd, maar Ky wist nog net de bal voor de lijn weg te halen. Dat scheelde niet veel. En zo  leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen. Zeven minuten voor tijd een counter via de rechterkant met Mo, Taha richting Mick, die inmiddels in de spits stond. Hij legt de bal nogmaals opzij en Tim krult de bal prachtig over de keeper: 0-1! Loon naar hard werken!

Maar nu was het nog 7 minuten overleven. Heerjansdam ging met drie spitsen spelen en draaiden we onze tactiek snel terug en gingen weer met 4 man achterin spelen. Heerjansdam drong aan, maar verder dan een paar ongevaarlijke vrije trappen kwamen ze niet. In blessuretijd toch nog een kans. De spits van Heerjansdam er vandoor. Benjamin en Lars wisten het hem gelukkig zo moeilijk te maken, dat hij de bal compleet verkeerd raakte. Niet veel later floot de prima leidende leidsvrouw(!) de wedstrijd af en pakten we een 0-1 zege tegen een lastige fysieke ploeg. Door de winst nemen we afstand van de onderste regionen en sluiten aan bij de brede middenmoot. Gezien de manier waarop we de tweede helft speelden, niet groots, maar wel echt als team en knokkend voor elkaar hebben we heel wat gewonnen. Zaterdag wacht de nummer 2: rksv RCD, geloof dat we daar nog wat goed tegen te maken hebben.