JO19-2 verliest een speler en speelt gelijk tegen Papendrecht JO19-2

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw (klik hier om verslag te openen)

De wedstrijd tegen Papendrecht JO19-2 wordt vooraf ingeschat als een zware opgave. Ze spelen in de competitie een klasse hoger.  IFC JO19-2 gaat echter met de juiste instelling naar Papendrecht, waarbij het leuk om te melden is dat Mohammed zich ook aansluit bij dit team.

Niet raar, maar wel verrassend is dat er een grote schare trouwe fans is die meereist naar de uitwedstrijd. Daar waar een speler z’n vader had aangespoord om mee te gaan, want er zouden wel eens te weinig auto’s kunnen zijn was dat dus een aangename verrassing.

De wedstrijd kent twee gezichten. De eerste helft is Papendrecht de bovenliggende partij. Na 6 minuten staat het 1-0 en in de 14de minuut krijgt Papendrecht een vrije trap en kijkt IFC tegen een achterstand aan van 2-0.  Langzaam komen we wel iets beter in ons spel, maar de 26ste minuut is het 3-0.

Rob is er dan al niet meer bij. Hij staat verdedigend zijn mannetje en een overtreding van Papendrecht brengt hem lelijk ten val. Hij hoort het kraken en een kort onderzoek van Anwar maakt al duidelijk dat het sleutelbeen gebroken is. Hij verwijst ons naar de EHBO waar we keurig geholpen worden. En dan naar het ziekenhuis. Rob en z’n vader gaan onderweg terwijl ik de huisartsenpost probeer te bereiken. Na ruim 20 minuten heb ik ze aan de lijn en zij zullen het ziekenhuis waarschuwen. Maar ze waarschuwen mij ook: het is er loeidruk.

Na de rust worden echter de rollen omgedraaid. Drie dames (ik heb ze vastgelegd in het fotoverslag) melden dat JO19-2 van Papendrecht te weinig spelers heeft en dat het team uit de competitie gehaald wordt. En dat blijkt ook de tweede helft waar je ziet dat Papendrecht vermoeider oogt en geen wissels kan doorvoeren.

Als ik terugkom van de EHBO is de tweede helft al onderweg en staat het 3-1. Ik zie echter geen doelpuntmaker in de app, maar Mohammed krijgt het doelpunt op zijn naam.

Dan maakt Dylan de aansluitingstreffer. Het geeft de fans moed en de spelers ook. Papendrecht ziet de bui hangen.

Een curieus moment: de assistent scheidsrechter van Papendrecht doet zijn uiterste best, is volledig onpartijdig maar vlagt een paar keer verkeerd om. Hij wijst nu dat IFC mag ingooien terwijl iedereen ziet dat de inworp voor Papendrecht is. Maar de scheidsrechter is resoluut: jij vlagt die kant op, IFC gooit in. Een mooie inworp van Jochem naar Dylan die met een paar mooie passeerbewegingen de gelijkmaker scoort. 3-3 en op basis van het getoonde spel verdiend.

Vervolgens gaat het wat minder leuk in het veld. Twee spelers krijgen ruzie en worden tot bedaren gemaand, wat blijkbaar erg moeilijk is. Als we weer verder voetballen vliegt een speler van Papendrecht hard in de rug van Mohammed om wraak te nemen. Hij wordt met geel van het veld gestuurd en dus heeft IFC 10 minuten lang een speler meer op het veld.

Maar dat mag niet baten. De eindstand is 3-3 daar waar we eigenlijk 3-4 hadden moeten winnen. Want onze aanvaller wordt neergelegd in de 16 maar de scheidsrechter wuift het weg. Dan zou ik zeggen dat onze aanvaller het veld uit moet voor 10 minuten, omdat het dan blijkbaar een schwalbe is. Maar dat durft de scheids terecht niet, want het was voor een ieder duidelijk dat het geen schwalbe was…