JO19-3 ziet mooie wedstrijd in mineur eindigen

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw (ze zijn niet echt mooi ivm lichtomstandigheden, maar een sfeerimpressie vind je hier.

De bekerwedstrijd Hardinxveld JO19-3 tegen IFC JO19-3 is op papier een wedstrijd die IFC zou moeten kunnen winnen. In de beker heeft Hardinxveld nog niet gewonnen dus ik dicht ons kansen toe. IFC start de wedstrijd voortvarend. Ik zie in het veld goede combinaties, driehoekjes, coaching en snelheid.

Hardinxveld heeft moeite met de vele positiewisselingen maar is zeker niet kansloos. De aanvoerder van Hardinxveld bouwt steeds keurig vanachter op en dat leidt ook tot kansen van Hardinxveld.

Het is echter IFC dat via de Double D op 0-2 komt. Dylan neemt de eerste voor zijn rekening en Délano de tweede. Als Ingmar de voorsprong uitbouwt met een fraai doelpunt is het 0-3 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Dat stralen de spelers van IFC dan ook uit en verslappen mag niet. Een moment van onoplettendheid, een onhandige beweging in de 16 en Hardinxveld mag een penalty nemen. 1-3 en er lijkt niets aan de hand.

Mika gaat een duel stevig in en wordt met geel 10 minuten naar de kant gestuurd. IFC staat dus met 10 man in het veld, maar aan het spel is dat niet echt te zien. Sterker, Dylan onderstreept een sterk optreden met nog een doelpunt en zo gaan we rusten met 1-4.

Na de rust moet Mika nog even wachten met weer in het veld komen. Hardinxveld profiteert van de man meer situatie en scoort 2-4.

Als Mika het veld in komt en Daan onreglementair onderuit gemaaid wordt is het Hardinxveld dat de wedstrijd met 10 man af moet maken. Direct rood en eerlijk is eerlijk het was een grove overtreding en ik had verwacht dat de speler van Hardinxveld 10 minuten zou mogen rusten, maar de scheidsrechter was resoluut.

Het wordt met een man minder echter nog 3-4 en dan wordt het ineens weer spannend. Léon scoort fraai 3-5. Hardinxveld gaat de duels feller in en IFC heeft het even moeilijk. Als het 4-5 wordt kan de wedstrijd nog alle kanten op.

Délano stelt echter orde op zaken en zet de 4-6 op het scorebord.

De wedstrijd wordt tot dan beoordeeld als een leuke wedstrijd die op en neer gaat. Maar dan gaat het gruwelijk fout. Melle en een speler van Hardinxveld gaan voor de bal en rennen op volle snelheid naar de zijlijn. Een schouderduw en de speler van Hardinxveld verliest zijn evenwicht en schuift hard de dug-out in.

Even suggereert de trainer dat Melle geduwd zou hebben, maar de keeper en de aanvoerder van Hardinxveld zijn resoluut in hun oordeel: een fair gevecht om de bal en de speler van Hardinxveld komt in de problemen omdat het in de dug-out glad is. Het leed is er natuurlijk niet minder om, want de speler komt met beide knieën op de bank en met het hoofd tegen de achterkant van de dug-out en al snel is duidelijk dat er een ambulance moet komen.

De scheidsrechter fluit af en we wachten met z’n allen lang op de ambulance. De speler is gelukkig wel bij en hoewel er berichten waren dat beide knieën kapot zouden zijn, zien we hem staand op één been de brancard op gaan. Het is een vervelend gezicht om een speler zo weg te zien gaan en we hopen met z’n allen dat het mee valt.

Het was zo’n mooie wedstrijd met zo’n vervelend einde.