Jongste IFC Girls-team debuteert met mooie overwinning

img_3801Dit weekend stond het debuut van het jongste meisjesteam van de IFC Girl Academy op het programma. Het MO9-team moest het opnemen tegen de jonge meiden van Unitas ’30 uit Etten Leur. Tijdens de trainingen van de twee ervaren mannen Wil Brinkhuis en Ben Bakker laten de meisjes zien dat ze iedere week beter worden.

Maar dan staat opeens die eerste echte wedstrijd op het programma. De zenuwen gierden sommige meisjes door de keel. Maar ook bij tegenstander Unitas ’30 hadden een paar echte jonkies last van “plankenkoorts”. Maar gedurende de gehele wedstrijd was het scheidsrechter Rob Vondeling die de jongelingen van beide teams steeds even op het gemak stelde en uitleg gaf bij diverse situaties, zoals een achterbal, opstuitbal etc.

img_3824Heel mooi om te zien hoe de roodzwarten van IFC en de gele dametjes van Unitas ’30 steeds aandachtig naar de woorden van de scheidsrechter luisterden. Met een 1-3 achterstand werden de kleedkamers opgezocht. Leider Marco Vorstenbosch vertelde de meisjes op rustige toon dat ze het heel goed deden. De geheime tips die hij nog meer gaf, leidde tot een mooie tweede helft voor IFC. De achterstand werd omgebogen in een fraaie 6-4 overwinning voor de thuisclub.

img_3817Na de wedstrijd werden er natuurlijk nog strafschoppen genomen. Keepster Alyssia Vorstenbosch wist enkele strafschoppen keurig tegen te houden. Meisjes, in de leeftijd tot negen jaar, die ook zin hebben om lekker te gaan voetballen kunnen natuurlijk  vrijblijvend een aantal keer mee komen trainen. Meer inlichtingen zijn verkrijgbaar via Ben Bakker: shandunc@caiway.nl