Jumbo Zalmplaat toernooi (IFC zo) wordt oefenwedstrijd

tekst: Cees van Heeren

== GEWIJZIGD ==

Wegens omstandigheden (terugtrekken deelnemer aan toernooi bij Meeuwenplaat) worden daar alleen de oefenwedstrijden gespeeld:

Vandaag vrijdag 16 augustus: Meeuwenplaat – FC IJsselmonde en op
Zondag 18 augustus om 13.00 uur: Meeuwenplaat – IFC.

== ORIGINEEL BERICHT ====

Zondag Hoofdklasser IFC vervolgt zijn voorbereiding op het nieuwe competitieseizoen door een deelname aan het Jumbo Zalmplaat toernooi bij de VV Meeuwenplaat op vrijdag 16 en zondag 18 augustus 2019.
Op vrijdagavond 16 augustus treft het daarin FC IJsselmonde en op zondag 18 augustus het thuisteam van Meeuwenplaat. D vierde en laatste deelnemer aan het toernooi is overigens HOV/DJSCR uit Rotterdam.

De Tegenstander FC IJsselmonde:
De FC IJsselmonde is op 1 juli 2017 ontstaan na een fusie tussen drie Rotterdamse verenigingen: SV Lombardijen, SC Maasstad Tediro en rvv DHZ.
Door promotie afgelopen seizoen komt de zondag tak van FC IJsselmonde dit seizoen uit in de in de 2e klasse D van West 2. Dit seizoen staat Gokan Akgoz (ex hoofdtrainer van Spartaan´20) overgekomen van ASWH 2 aan het roer. Hij kon een karrevracht aan nieuwe spelers verwelkomen, die op 11 augustus aan hun voorbereiding zijn begonnen.
In het afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar in de Voetbal Rijnmond Cup. In Rotterdam won IFC na een moeizame eerste helft uiteindelijk ruim met 2-7.

De tegenstander VV Meeuwenplaat:
De VV Meeuwenplaat is op 1 juni 1961 opgericht in de voormalige plaats en huidig Stadsdeel Hoogvliet van de gemeente Rotterdam. Na een kampioenschap kwam het team in het afgelopen seizoen voor het eerst in zijn bestaan uit in de 2e klasse, waarin het op een keurige vijfde plaats eindigde. Dit seizoen komt het uit in de 2e klasse D van West 2.
Pikant maar vooral leuk is, dat hun twee aanvallende smaakmakers van de vorige twee seizoenen Yoeri Rombouts en Mitchell Ott dit seizoen de overstap hebben gemaakt naar IFC.

Waar te zien:
IFC zal gezien zijn status als hoofdklasser op dit toernooi goed voor de dag willen komen.
De wedstrijden op Sportpark de Dukdalf aan de Keizersmantelweg 300 te 3192 VZ Hoogvliet start vrijdagavond 16 augustus om 20.00 uur en zondagmiddag 18 augustus om 13.00 uur.

Tot Ziens!