Kan IFC zich oprichten bij UDI´19
.

tekst Cees van Heeren

Met nog negen competitiewedstrijden voor de boeg is IFC inmiddels op de nacompetitiestreep terechtgekomen na het louter leiden van nederlagen in het jaar 2019. De negatieve reeks van zes wedstrijden heeft mede geleid tot het ontslag van trainer Virgil Breetveld. Inmiddels is Robert Verbeek aangesteld als trainer/coach voor de rest van het seizoen. Sinds deze trainerswissel heeft IFC alleen nog maar op het trainingsveld gestaan. De vraag is nu of IFC met voor het eerst de nieuwe trainer als coach op de bank zich kan oprichten met het behalen van een broodnodig positief resultaat in een uitwedstrijd bij het slechts vier punten meer tellende UDI´19.
 
De Tegenstander RKSV UDI´19:

De RKSV Uitspanning Door Inspanning is op 1 mei 1919 (UDI´19) opgericht en beleeft derhalve binnenkort zijn 100jarig jubileum. Het betreft een grote vereniging uit de plaats Uden met circa 1.700 leden met zeven velden. Het eerste team van de vereniging is bezig aan zijn 21eseizoen in de hoofdklasse. Een zogenaamde traditionsverein op dit niveau dus.

Dit seizoen:

Waar UDI´19 vorig seizoen de hoofdklasse op een vijfde plaats afsloot met 47 punten, gaat het nu iets minder.
Tot nog toe werden er 18 wedstrijden gespeeld, waarin 24 punten zijn behaald (6x winst en 6x gelijkspel). Het doelsaldo is met 23 voor en 24 tegen licht negatief. In de 7 gespeelde thuiswedstrijden werden 10 punten behaald door overwinningen op Gemert, Nuenen en Minor en een gelijkspel tegen Groene Ster. Zowel Baronie, Leonidas als Meerssen vertrokken echter met een overwinning vanuit Uden.
De laatste twee gespeelde wedstrijden leverde wel telkens een gelijkspel op.
In het bekertoernooi viel voor de thuisploeg al in de 2eronde het doek na verlies met penalty´s tegen Schadewijk.
Topscorer bij het team van trainer Stefan Hoogsteder is `super` Sam Wassenberg met acht treffers.

Historie:

Vorig seizoen was IFC – UDI’19/CSU de openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 die in een 1-1 (doelpunten van Slingerland en Wassenberg) gelijkspel eindigde. De uitwedstrijd in Uden eindigde eveneens in een gelijkspel (2-2). In oktober 2018 troffen beide teams elkaar op sportpark Schildman. Door twee doelpunten van Danny Slingerland, waarvan één uit een penalty pakte IFC de overwinning, nadat het door Oomen op een achterstand was gekomen. De ploeg uit Uden kreeg nog een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen maar een genomen penalty door Van Hout werd gestopt door onze keeper Davey van Pelt. De historische balans is dus in het voordeel van de Ambachters.

Van de overige velden:
Nu de competitie in het laatste derde deel is aangekomen, gaan wij ook weer kijken welke wedstrijden er op de overige velden gespeeld gaan worden, waarbij de blik uiteraard ligt op de ploegen onderin de stand.Het drie punten meer tellende Minor ontvangt thuis de sterke eerste periodekampioen Unitas. Het met IFC in punten gelijkstaande, maar wel een wedstrijd meer gespeeld hebbende RKAVV moet een uitwedstrijd spelen bij het op 14eplaats staande Vlissingen. Het op de laatste plaats staande De Meern heeft een vrij weekend.

Waar te zien:
In feite is deze wedstrijd zondag 17 maart 2019 een zes puntenduel. De thuisclub geeft op hun website aan vol voor de winst te gaan en zal immers bij een overwinning verder afstand kunnen nemen van de (12enacompetitie)plaats. IFC zal echter ook zijn beste benen voor willen zetten in zijn eerste duel onder de nieuwe trainer en zal bij een overwinning de tegenstander tot op één punt naderen.
Waar UDI´19 momenteel geen geschorste spelers heeft, kent IFC er in de personen van Castillo en Ramos twee.
Wij kunnen in ieder geval een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Parkzicht aan de Parklaan 4 te 5404 NH Uden onder leiding van scheidsrechter L. van Leeuwen uit Santpoort start om 14.00 uur.

Tot Ziens!