Kan IFC zijn ongeslagen reeks voortzetten bij Jong FC Den Bosch

tekst Cees van Heeren

Na de doordeweekse inhaalwedstrijd bij UDI´19 is IFC in de laatste vijf wedstrijden ongeslagen gebleven. Kunnen ze deze reeks ook voortzetten tegen de beloften van FC Den Bosch? Zo, ja dan zou dit niet alleen een prima prestatie zijn, maar ook een primeur: puntgewin tegen een ploeg van een betaald voetbal organisatie (BVO).
Uiteraard zal het niet vanzelf gaan. Immers de thuisploeg, die in deze voor de derde periode meetellende wedstrijd nog geen wedstrijd won, zal via een hoge eindklassering hopen een vervangende periodetitel te bemachtigen.

De Tegenstander Jong FC Den Bosch:
De geschiedenis van het huidige FC Den Bosch gaat terug tot 1897 met RKVV Wilhelmina. In 1966 ging FC Den Bosch verder op de proflicentie van het naar de amateurs teruggaande BVV. Een jaar later fuseerde Wilhelmina en ontstond FC Den Bosch´67. Met ingang van 1992 heet de organisatie weer FC Den Bosch.
Door de degradatie aan het einde van vorig seizoen uit de derde divisie komen de beloften nu uit in de hoofdklasse.

Dit seizoen:
De ploeg van trainer Erik van der Ven staat na de voor hen 26 gespeelde wedstrijden met 39 punten op de vierde plaats in de stand. Het doelsaldo is daarbij positief met 49 voor en 38 tegen.
In de 13 gespeelde thuiswedstrijden werden 24 punten gehaald. Alleen Goes, Halsteren en Juliana´31 vertrokken met een overwinning uit Den Bosch.
De topscorers van het team zijn Zian Moghal met 9 treffers. Dilivio Hoffman en Marlon Slabbekoorn maakten er beide 7.

Eerste ontmoeting:
De historische balans is beperkt tot de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht eerder dit seizoen in november 2017. Na een ruststand van 0-0 kwamen de balvaardige beloften op 0-1 door een benutte penalty van Felida. Enkele minuten voor tijd zorgde Lima Duarte voor de 0-2 eindstand.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark de Vliert aan de Victorialaan 20 P5 te 5213 JG Den Bosch onder leiding van scheidrechter E.P.W. Thijs uit Bakel start om 14.30 uur.

Tot Ziens!