Klinkende overwinning voor IFC

Na drie wedstrijden zonder een overwinning boekte IFC afgelopen zondag een klinkende 5-1 overwinning op Silvolde. Door deze vijfde competitiezege blijft IFC op de vierde plaats in de rangschikking van de hoofdklasse B zondag staan.
Het voorafgaande aan de wedstrijd slechts één punt minder tellende Silvolde, dat vorige week nog gewonnen had van Halsteren, kreeg geen kans van IFC en de equipe van trainer Jack van den Berg boekte een verdiende overwinning.

Bij IFC keerde Marco Bouwman na een blessure voor het eerst sinds eind september terug in de basis. Hij vormde samen met Nico Ramos en Esey Kiflom Tsegay de driemans verdediging. De niet 100% fitte aanvaller Joey Grootenboer was één van de wisselspelers. Bij Silvolde speelde all-time topscorer en aanvoerder Jael Krosse als aanvallende middenvelder dicht bij zijn aanvalsleider en topscorer Wout Blasman. Ook maakten twee junioren spelers deel uit van hun basiselftal.

Nog voordat het eerste kwart van de wedstrijd voorbij was, stuurde Hermon Tekleab op de rand van buitenspel Everon Pisas weg, die zijn verdedigers op snelheid aftroefde, de doelman omspeelde en de bal uit een enigszins moeilijke hoek binnen schoof voor de 1-0. Na een penalty overtreding op Elson do Rosario Almeida bracht Yoeri Rombouts de ruststand op 2-0.
Als Silvolde al terug in de wedstrijd had willen komen, dan had Blasman vlak voor het rustsignaal keeper Davey van Pelt moeten passeren, maar onze keeper keerde de recht op hem afgeschoten bal kundig. Vlak na de rust, onder nog steeds druilerige regen, was het echter Hermon Tekleab die wel scoorde 3-0. Nog geen tien minuten later was het de in een vrije rol spelende Everon Pisas, die het verschil verder uitdiepte. Met dit doelpunt, zijn vierde in deze competitie evenaarde hij zijn gehele seizoentotaal uit het vorige seizoen. Hoewel Blasman nog wel de eer voor de ploeg uit de Achterhoek redde, was het Yoeri Rombouts die koppend uit een vrije trap van Everon Pisas ruim tien minuten voor het einde voor de eindstand van 5-1 zorgde.

Als er al sprake geweest zou zijn van een Achterhoek syndroom, de twee eerdere wedstrijden tegen ploegen uit dit gebied (Longa´30 en RKZVC) werden namelijk verloren, dan is daarmee nu gelijk afgerekend. Voor het eerst na 20 mei 2018 wist IFC weer vijf maal te scoren in de hoofdklasse.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd maakte de van de zaterdagselectie dit seizoen overgekomen Amir Mahmoudian overigens nog zijn debuut in de hoofdklasse.

Volgende week zondag 10 november 2019 speelt IFC een uitwedstrijd bij de huidige rode lantaarn Nuenen.

IFC – Silvolde: 5-1 (2-0).
18. 1-0 Everon Pisas, 36. 2-0 Yoeri Rombouts, 47. 3-0 Hermon Tekleab, 54. 4-0 Everon Pisas, 69. 4-1 Wout Blasman en 77. 5-1 Yoeri Rombouts.
Opm. Het arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter R. Souwen uit Tilburg bijgestaan door dhr. M. Winckens (Brunssum) en dhr. D. van Grieken gaf geel aan Tekleab (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (80. Mitchel Ott), Danny Slingerland (78. Michael Potkamp), Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida (84. Amir Mahmoudian).

Tekst: Cees van Heeren