KNVB gaat 7×7 aanbieden voor 18+: lees hier meer

Om aan te sluiten op de behoeften van de doelgroep 18-34 jaar (m/v) starten we in het seizoen 2021/2022 met pilots voor de spelvorm 7×7 voor de doelgroep 18+. Lees onderstaande informatie en als je belangstelling hebt, meld je dan bij de coördinator Senioren Gerbert, of stuur een e-mail.

Waarom 7×7 18+?
Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal voetballers binnen de doelgroep 18-34 (m/v) de spelvorm 7×7 interessant vindt. De laagdrempeligheid en het recreatieve karakter spelen hierbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd zien we dat veel voetballers in deze doelgroep stoppen met voetballen.
Voor jouw vereniging kan 7×7 18+ dus een goede manier zijn om voetballers te behouden.

Over de pilots
De focusgroep voor deze pilots is de leeftijdscategorie: 18 – 34 (m/v). Reglementair mag iedereen boven de 18 meedoen, vandaar ook de naam 7×7 18+. Het is mogelijk om zowel mannen als vrouwenteams aan te melden. Om goed te testen welke spelvorm het beste werkt, gaan we verschillende variaties aanbrengen in de pilot. De variaties bestaan uit de speeldag (weekend of vrijdagavond) en de vorm (competitie of toernooi). De pilots worden georganiseerd in de serviceregio’s 2,7, 8, 10, 12 en 16.

Er worden twee pilotvormen aangeboden. Wil je precies weten hoe deze pilots er uit zien? Bekijk dan de infosheet.

Aanmelden en deadlines
Deadline inschrijven: 20 juni 2021
Aanmelden kan door dit formulier te mailen naar contact@knvb.nl. Het is niet mogelijk om teams aan te melden via Sportlink Club.
Zijn er bij jouw vereniging leden die weg gaan, omdat er geen volledig 11×11 elftal meer gevormd kan worden? Of speelt er om andere redenen de behoefte om 7×7 te spelen? Ga in gesprek met je leden en meld je aan!

Goed om te weten:
Aanmelding van een team is nog geen definitieve deelname aan de pilot. Op basis van het aantal aanmeldingen en in overleg met de clubs bepaalt de KNVB of de pilot doorgang kan vinden. Begin juli zal er terugkoppeling worden gegeven betreft de stand van zaken in de regio.