logo

Koploper IFC ontvangt nummer drie Olympia

tekst Cees van Heeren
logoIn de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop ontvangt de nieuwbakken koploper IFC het sterke en op de derde plaats staande Olympia uit Gouda.
De GC & FC Olympia uit Gouda, opgericht op 1 juni 1886, is de twaalf oudste nog bestaande voetbalclub van Nederland. De vereniging kent momenteel rond de 800 leden.

Vorig seizoen
De tegenstander is een ‘oude’ bekende van IFC. Immers vorig seizoen troffen beide teams elkaar ook in de competitie. Olympia eindigde toen op de 11e plaats met 27 punten. Dit betekende nacompetitiespelen om klassenbehoud. Na een 2-1 thuisoverwinning en een doelpuntloos gelijkspel bij DRL bleef de Goudse vereniging eerste klasser.

Dit seizoen
Het huidige seizoen is zoals bij alle clubs begonnen met drie bekerduels in de poulefase. Dit leverde wellicht niet het gehoopte succes op. Immers na een nederlaag bij Montfoort met 4-0 en een thuisnederlaag van 2-3 tegen Nieuw Lekkerland was een knap 1-1 gelijkspel bij stadgenoot Jodan Boys onvoldoende om verder te bekeren.
In de competitie doet met het zoals gezegd buitengewoon goed. Na 11 wedstrijden zijn 22 punten behaald en daarmee staat men op de derde plaats in de stand. De meeste punten werden overigens op hun eigen grasmat behaald.

Selectie
De selectie van trainer Tom Rietberg (ook vorig seizoen al werkzaam in Gouda) heeft dit seizoen versterking ontvangen van een drietal spelers van SV Gouda in de personen van A. en S. Chiari alsmede de huidige teamtopscorer Jaouad Essanoussi (8 competitietreffers).

Historie
In het seizoen 2013-2014 troffen beide ploegen elkaar in de tweede klasse. Beide keren wist IFC de wedstrijd met 2-0 te winnen.
Ook vorig seizoen ontmoeten de beide teams elkaar, nu in de eerste klasse.
Op 28 september 2014 speelde IFC thuis en stond het bij de rust met 0-1 achter door een doelpunt van Ven den Ban. Na de rust ging IFC door doelpunten van Emelina, van Eijken en Rombouts erover en won het met 3-1. De uitwedstrijd werd vervolgens door IFC met 2-3 gewonnen (doelpunten Emelina 2x en Rombouts). De historie is dus in zijn geheel positief voor IFC.

Waar te zien
Zal IFC de koppositie kunnen handhaven en tegelijk goede zaken doen in de strijd om de tweede periode titel door ook in de vijfde onderlinge ontmoeting tegen de Goudse tegenstander de winst binnen te halen? Olympia zal ongetwijfeld ook plannen hebben om de wedstrijd te winnen. Immers zij hebben in de tweede periode momenteel de minste verliespunten. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kom dus kijken! IFC heeft uw steun nodig. De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 13 december 2015 onder leiding van scheidsrechter M.K. Rampersad om 14.00 uur.

Tot Ziens!