Laatste busreis voert IFC naar Gemert toe

tekst: Cees van Heeren

In de hoofdklasse reizen ploegen naar uitwedstrijden met een bus. Voor IFC voert de bus hun in de laatste competitie uitwedstrijd naar Gemert in de provincie Noord-Brabant toe.
Het betreft een wedstrijd die volgends de competitieplanning gespeeld moet worden, maar waar alleen de eer op het spel staat. Immers IFC is veilig en staat op de achtste plaats in de stand. Thuisploeg Gemert heeft zes punten meer en staat op de zesde plaats.

De Tegenstander Gemert:
De VV Gemert bestaat al ruim meer dan 100 jaar, opgericht op 15 oktober 1912. De vereniging kent momenteel circa 1.400 leden en speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal.
Ingaande het seizoen 1995-1996 komt het eerste elftal altijd minimaal uit in de hoofdklasse en zelfs twee seizoenen in de topklasse (thans derde divisie). Aan het einde van het seizoen 2009-2010 kon zelfs het algehele amateur zondag kampioenschap worden gevierd in Gemert.

Dit Seizoen:
Zoals gezegd staat Gemert momenteel op de zesde plaats in de stand met 45 punten. Deze werden verzameld door 14 overwinningen te boeken en drie keer gelijk te spelen. Het doelsaldo is met 58 doelpunten voor en 41 tegen zeer positief te noemen.
Gemert begon heel voortvarend aan de competitie en wist de eerste periode te winnen. Helaas voor hun verliep de tweede periode veel minder goed (15e plaats). Hoewel er in de huidige derde periode weer beter wordt gepresteerd (16 punten in 8 wedstrijden) zit een top drie eindklassering er niet meer in. Echter door het winnen van de eerste periodetitel is een plaats in de nacompetitie om promotie naar de derde divisie zeker.
In het KNVB districtsbekertoernooi van Zuid 2 won Gemert onlangs de finale na verlenging met 3-2 van Wittenhorst. In dit toernooi schakelden ze achtereenvolgens Venray, Avanti´31, Excellent, Heer, Deurne en Groene Ster uit.
Dit seizoen staat voor het tweede seizoen Dennis Dekkers als trainer voor de groep en hij zag zijn team in de thuiswedstrijden 27 punten pakken. Na kampioen OSS1920 is zijn ploeg het meest productief gebleken. De volgend seizoen voor FC Den Bosch uitkomende Ruben Rodriques is topscorer van deze hoofdklasse met 24 treffers. Ralf Kemper heeft 17 competitie treffers achter zijn naam staan.

Historie en eerste duel:
Ook in het vorige seizoen troffen de eerste elftallen van beide verenigingen elkaar. Door een doelpunt in de tweede helft van Bram Jacobs bleven de punten toen in Gemert.
Op 29 oktober 2017 troffen de teams elkaar in de huidige competitie. Op sportpark Schildman ging IFC met een 1-0 voorsprong de rust in door een doelpunt van Michael Potkamp. Echter na de rust waren het de genoemde Rodriques (3x) en Kemper die voor de gasten scoorden en hun –na een treffer tussendoor van Danny Slingerland- de uiteindelijke 2-4 overwinning schonken .

Waar te zien:
Beide ploegen kunnen vrij uit spelen op Sportpark Molenbroek aan de Sportlaan 9 te 5421 SK Gemert. De wedstrijd staat onder leiding van scheidrechter R. Wassink uit Hoofddorp en begint om 14.30 uur.

Tot Ziens!