Laatste competitie uitwedstrijd voor IFC in 2022 bij SSS

Afgelopen zaterdag genoot IFC van een roostervrije dag en kon met blijdschap kennis nemen, dat de voorsprong in de stand op de nu gedeelde nummers twee, is opgelopen naar vijf punten.
SSS speelde afgelopen zaterdag in de Hoeksche Waardse derby gelijk tegen Oud-Beijerland.

Tegenstander SSS
De vv Sport Staalt Spieren (SSS) uit Klaaswaal, gemeente Hoeksche Waard is opgericht op 1 oktober 1920 en dus al meer dan 100 jaar oud. Het eerste elftal van de club beleefde in de jaren 80 van de vorige eeuw zijn grootste successen, toen het vijf seizoenen uitkwam in de eerste klasse. Deze eeuw komt SSS 1 in totaal voor het 17e seizoen uit in de derde klasse.
Feitelijk is het vrouwen 1 team van SSS het hoogst spelende team. Dat komt namelijk dit seizoen uit in de hoofdklasse met als tegenstanders o.a. Barendrecht en RVVH.
Vorig seizoen eindigde SSS in de 3e klasse D van West 2 op de keurige derde plaats met 47 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 59 voor en 48 tegen. In de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse werd vervolgens met 3-1 verloren van Rozenburg.

Dit seizoen
De trainer van SSS is Henk Dirven, die bezig is aan zijn derde achtereenvolgende seizoen, maar hij was eerder ook al één seizoen de trainer. Net als IFC werd de bekerpoule gewonnen met overwinningen op OHVV, LMO en Den Bommel. In de 2e ronde werd eervol met 1-2 verloren van het in de 4e divisie uitkomende Zwaluwen Vlaardingen.
In de competitie leverde de door hun negen gespeelde wedstrijden in totaal 14 punten op, waarbij zowel thuis als uit zeven punten werden verzameld. Thuis werd gewonnen van Hekelingen en SEOLTO, gelijkgespeeld tegen Internos en verloren van DFC. SSS staat hierdoor momenteel op de 5e plaats in de rangschikking.
De trainer kan beschikken over een ruime selectie met onder meer, de in het verleden voor IFC uitgekomen Edison Warner.
Teamtopscorer is centrale verdediger Mark de Bie met 6 doelpunten. Hij is niet alleen de penaltynemer, maar wordt ook ingezet als aanvalsleider.
Waar te zien?
De wedstrijd op zaterdag 3 december start om 13.00 uur op het SSS Sportpark aan de Jaap Kosterstraat 1A te 3286 VT Klaaswaal.

Cees van Heeren