Laatste thuiswedstrijd in 2019 voor IFC

Op zondag 8 december speelt IFC zijn laatste competitie thuiswedstrijd van het jaar 2019. Tegenstander is het dit seizoen voor het eerst in zijn historie in de hoofdklasse uitkomende Moerse Boys. Een club met pit in de kleuren oranje-wit. Waar IFC met zijn vijfde plaats in de stand leuk meedoet, beleeft de tegenstander tot op heden een moeizamer seizoen met de momentele 14e plaats in de rangschikking.

De Tegenstander Moerse Boys:
In november 1943 is MVC opgericht in Klein–Zundert, deel uitmakend van de gemeente Zundert. Na afloop van WO2 en bij toetreding tot de KNVB is de naam gewijzigd in R.K.V.V. Moersche Boys. Later gewijzigd in vv Moerse Boys.
De vereniging uit Zundert kent momenteel 6 zondag seniorenteams en 2 mannen senioren teams die op zaterdag in de B-categorie uitkomen. Tevens hebben ze in elke jeugd categorie teams.

Vorig seizoen:
In het afgelopen seizoen 18-19 in de eerste klasse B werden ze met vier punten achterstand op kampioen VOC uit Rotterdam tweede in de eindstand met als beloning een nacompetitieplaats.
In de 2e ronde van de nacompetitie werd met 4-2 gewonnen van Vlissingen en in de derde ronde van SC Bemmel. Half juni werd vervolgens de finale in Amersfoort door een doelpunt van Sjors Goossens met 1-0 gewonnen van VKW uit Westerbork en was promotie naar de hoofdklasse, voor het eerst in de historie, een feit.

Dit seizoen:
Trainer Jurgen Arnouts is aan zijn derde achtereenvolgende seizoen bij de club bezig.
In de 12 gespeelde wedstrijden werden 11 punten verzameld met een doelsaldo van 20 voor en 23 tegen. In de zes eerder gespeelde uitwedstijden werden er drie verloren bij AWC, Longa´30 en OJC Rosmalen. Twee keer werd er gelijkgespeeld bij EHC en UDI´12. Alleen op 27 oktober werd er met 0-2 gewonnen bij Minor.
De 20 doelpunten zijn gemaakt door zes verschillende spelers. Jesse Mouws en Pim Goossens maakten daarvan er elk zes.

Historie:
Deze eeuw troffen beide ploegen elkaar vaker. In het seizoen 2001-2002 in de derde klasse won IFC thuis met 3-2. Enkele jaren later in het seizoen 2004-2005 opnieuw in de derde klasse gingen de punten dankzij een 1-2 uitslag mee naar het Brabantse land. In het seizoen 2006-2007 troffen beide ploegen elkaar in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Mede dankzij een 4-1 thuisoverwinning belandde IFC na overwinningen op BSC en Roosendaal in de 2e klasse.
Op 13 januari 2019 troffen beide teams elkaar voor het laatst. In deze oefenwedstijd won IFC door doelpunten van Danny Slingerland met 2-1.

Waar te zien:
Beide ploegen willen een positief resultaat behalen. IFC om mee te blijven doen bij de eerste vijf en Moerse Boys om weg te komen van de vier onderste plaatsen. Spanning verzekerd.
De wedstrijd op Sportpark Schildman start zondag 8 december om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter P. Henshuijs uit Amsterdam.

Tot Ziens!