Laatste uitwedstrijd voor IFC in 2023 bij Streefkerk

In de laatste uitwedstrijd van het jaar 2023 gaat IFC op bezoek bij het momenteel laatste in de competitiestand 2e klasse F staande Streefkerk.

De tegenstander Streefkerk:
De Voetbal Vereniging Streefkerk uit de gelijknamige plaats in de gemeente Molenlanden is opgericht op 1 juli 1958. De vereniging beschikt momenteel onder andere over 4 mannen seniorenteams, die gebruik kunnen maken van twee wedstrijdvelden, waarvan één kunstgrasveld.
Het eerste elftal van de vereniging kon laatstelijk aan het einde van het seizoen 14-15 een kampioenschap (in de 4e klasse) vieren. Dit seizoen komt men voor het 2e seizoen uit in de tweede klasse. Vorig seizoen eindigde het team op de 5e plaats in de 2e klasse H met 44 punten uit 26 wedstrijden. Dat was 19 punten achter kampioen Papendrecht.

Dit seizoen:
De nieuwe trainer Robin v/d Hulst zag zijn ploeg in het bekertoernooi winnen van competitiegenoot De Alblas maar verliezen van GJS en Nieuw Lekkerland, waarmee het toernooi ten einde kwam. In de competitie gaat het heel moeizaam. Na acht gespeelde wedstrijden zijn er drie punten behaald en daarmee staat de ploeg Streefkerk op de 13e en laatste plaats in de stand. Met slechts zeven gemaakte doelpunten heeft het team het minste gescoord van alle 13 ploegen in deze klasse. Er werd thuis gelijkgespeeld tegen Alexandria´66 en Oranje Wit en uit bij VVGZ, telkens was de eindstand 1-1. Emilio Prins is de teamtopscorer met drie doelpunten.

Historie:
In de tijd toen bij IFC nog de nadruk lag op de zondag trof Streefkerk het zaterdagelftal van IFC in de competitie 14-15, 16-17, 17-18 en 18-19. Daarbij eindigde de wedstrijd in Streefkerk drie maal in een gelijkspel en op 30 september 2017 won de thuisploeg met 1-0.

Waar te zien:
Zal Streefkerk zijn eerste drie punten pakken of wederom thuis niet verliezen van IFC? Of zal IFC juist voor het eerst deze onderlinge wedstrijd winnen en zijn vijfde achtereenvolgende competitie zege boeken?
De wedstrijd tussen Streefkerk en IFC start zaterdag 2 december om 14.30 uur op het Sportpark Streveland aan de Beneden Tiendweg 4 te 2959 BA Streefkerk.

Cees van Heeren