Marcel Ritmeester slaagt voor het trainersexamen

Toen ik vorig seizoen jaar als trainer bij IFC betrokken raakte bij de IFC Girls Academy kwam bij mij al snel weer de behoefte naar boven om weer meer kennis te kunnen gaan gebruiken op en rond het trainingsveld en op de wedstrijddagen. In het verleden had ik die zelfde behoefte nadat ik het certificaat Juniorentrainer heb gehaald en daarna de cursus TC3 heb gevolgd.

Maar dat was alweer een tijdje geleden en ik merkte nu ik weer erg actief ben geworden in het meiden/vrouwenvoetbal, dat het vergaren van kennis over het voetbal in al zijn aspecten nooit  ophoudt. Dit heeft mij doen besluiten om vorig jaar september opnieuw te gaan starten met de UEFA cursus TC3 Youth.

Dit betekende iedere maandag cursus in Tilburg, op de dinsdagen en donderdagen normaal trainen met of het eigen team of stageteam , op zaterdagen een wedstrijd met het eigen team en als toeschouwer bij het stageteam, uitwerken van opdrachten en verslagen maken van trainingen en wedstrijden, theorie examen, deel-examens in de praktijk uitvoeren en natuurlijk een afsluitend praktijkexamen. Kortom je wordt wel beziggehouden maar het is geweldig leuk om te doen en ik raad ook iedereen aan die trainer of assistent trainer is, cursussen te (gaan) volgen.

En zoals gezegd, je kunt blijven leren over voetbal dus binnenkort start ik weer met een vervolgcursus en hoop alle kennis te kunnen delen met iedereen die binnen IFC en specifiek binnen de Girls Academy betrokken is.