ME1 na goede start toch weer met lege handen

In de vroege ochtend stond iedereen weer op tijd naast het bed om op tijd af te reizen naar Sliedrecht. Het was de terugwedstrijd tegen de plaatselijke FC. In de thuiswedstrijd werd vlak voor tijd de 1-0 voorsprong verspeeld waardoor een gelijkspel werd behaald. Het beloofde een gelijk opgaande wedstrijd te worden.

Bente was vandaag de aanvoerder met de grote C op de arm. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een lid van Sliedrecht. Iedereen deed keurig mee. Hierna ging de wedstrijd van start. In de afgelopen weken is flink getraind op het positiespel en het overspelen. Dat was in het eerste deel van de eerste helft goed te zien. Prima samenspel tussen de meiden waarbij diverse malen het spel helemaal van rechts naar links werd verplaatst. En zelfs ook van links naar rechts. De aanvallen werden mooi opgezet. Uit één van deze aanvallen werd door Maisoen de bal veroverd op rechts. Ze speelde bal op Esmee die een mooie opening zag naar Madelief. Die speelde eerste een tegenstander uit en zag Femke vrij staan voor het doel. Met een mooie lob wist ze haar te bereiken. Femke aarzelde niet en schoot hard in voor de openingstreffer. Helaas net teveel recht op de keeper. Hier had meer ingezeten als de bal meer naar de hoek was gericht.

ME1 had in dit deel absoluut het beste van het spel. Goed doorjagen, felle duels en goed overspelen. Achterin deden de meiden het prima. Ze spraken goed met elkaar af om de plek over te nemen als er één naar voren ging om op het middenveld aan te sluiten. Een tip is wel om nog meer zelf naar het midden te gaan als IFC in de aanval is en minder aan de zijkanten te blijven staan. Op die manier wordt het verdedigen nog makkelijker. Een enkele keer kwam Sliedrecht er door, maar gelukkig lette Bente goed op en liep de gaten dicht. Ook Dominique stond een prima wedstrijd te spelen. Goed ingrijpen en mooie passes naar voren op de eigen medespelers. Iedere week gaat het beter. En anders was daar Mare die een prima wedstrijd stond te keepen. Op tijd uit lopen, vele ballen klemvast en ook de spelhervattingen waren prima. Lieke kon diverse malen hierdoor de bal goed naar voren spelen met een aantal kleine kansjes als resultaat. De meidenmk verdienden echt de openingstreffer, maar iets meer scherpte voor de goal en de ultieme wil om de bal over de lijn te krijgen moet nog verder groeien.
Een te gemakkelijk weggegeven corner leidde hierdoor tot een omwenteling in het duel. Dominique raakte de bal ongelukkig en verdween in het eigen doel. Wat een domper. Zo goed spelen en dan dit vervelende moment. De ploeg probeerde zich te herpakken maar dat viel niet mee. Plotseling werd met de bal gelopen, de duels werden niet meer aangegaan, de aansluiting tussen de linies, het elkaar helpen was ook minder en de eigen positie werd meer verlaten. Sliedrecht nam het heft in handen. Prima aanvallen van die meiden hadden de tweede en derde treffer voor de rust tot gevolg.

In de rust was een flinke peptalk nodig om de meiden weer te laten knallen in de 2e helft. Het was van belang om het goede eerste deel van de wedstrijd voort te zetten in het vervolg. Dominique had nog wat extra opbeurende woorden nodig om met volle energie door te kunnen gaan. Dat was een grote opgave, maar ook dit hoort bij het spel. Opstaan en weer doorgaan. En ik kan alvast verklappen dat ze zich prima heeft hersteld. Heel knap gedaan hoor Dominique !!
De tweede helft liet inderdaad de veerkracht van de meiden weer zien. Met ondersteuning van de nodige aanmoedigingen gingen ze de duels weer aan. De ballen werden weer veroverd. Het combinatievoetbal kwam ook weer meer terug. Diverse malen werd het doel van de tegenstander bereikt. Alleen net iedere keer een voetje van de tegenstander er tussen of de bal net iets te hard. Uit een prima corner van Lieke kon Esmee kort voor goal hard binnen schieten. Met het nodige geluk voor de keepster bleef de bal tussen haar benen op de doellijn. Een ouderwetse klutsbal ontstond, waarna uiteindelijk Sliedrecht de bal kon uitverdedigen. Zonde, zonde.

Sliedrecht bleef ook aanvallen. De snelle aanvalster wist ondanks de felle aanwezigheid van een aantal verdedigers de bal met het nodige doorzettingsvermogen en ook een beetje geluk mee te krijgen. Daarna mikte ze bal net in het hoekje waardoor de vierde tegentreffer op het bord kwam. De ploeg bleef wel voetballen om toch ook een eigen doelpunt te maken. Femke speelde ook weer beter dan in de eerste helft, ondanks dat ze niet helemaal fit was. Madelief had het moeilijk in de tweede helft door de vermoeidheid. Desondanks kon ze nog een mooie aanval met Lieke opzetten. Die gaf een prachtige dieptepass op Esmee die een vrije doorgang kreeg. Op weg naar de goal schoot ze echter te vroeg waardoor het schot gekeerd kon worden. Na afloop realiseerde ze zich dat ze beter nog tien meter had kunnen doorlopen en dan te schieten. De volgende keer gaat zo’n mooie kans er zeker te weten in !
Maisoen en Dominique gingen als backs prima naar binnen als de laatste vrouw naar voren ging. Vele ballen werd goed weggespeeld. Heel goed gedaan van ze. Bente ging meer rushes naar voren doen om de verdiende treffer te forceren. Prima voor de aansluiting op het middenveld. Een tip is wel om de bal eerder naar voren en af te spelen waardoor je inzet in deze rushes ook daadwerkelijk tot kansen kunnen gaan leiden. Richting einde van de wedstrijd was Mare kansloos op de 5e en laatste treffer omdat de aanvalster net wat feller op de bal was dan de verdedigers. Verder stond ze net zoals in de eerste helft prima te keepen. Het gaat ook bij jou iedere week beter.

Helaas vandaag weer geen treffer of misschien wel treffers ondanks dat er weer grote kansen daarop zijn geweest. Op de belangrijke momenten in de wedstrijd wordt echter nog net iets teveel stil gestaan en wordt er gekeken in plaats van naar de tegenstanders of de bal toe te lopen. Het kleine beetje geluk laat het ook nog afweten. Alertheid voor het eigen en het doel van de tegenstander is en blijft daarop een eerste vereiste. Het veldspel gaat echter zeer zeker vooruit. Als dat nog langer kan worden gekoppeld aan de eigen wil om de bal te veroveren in de duels dan valt de bal uiteindelijk goed !