ME1 speelt een wereldpot op een waterkoude ochtend in Woudrichem

Afgelopen week was het spannend of de uitwedstrijd tegen VV Woudrichem zou kunnen doorgaan. De weergoden waren niet op hun best. Gelukkig kwam na een goede afstemming tussen de wedstrijdsecretariaten van de beide verenigingen het verlossende woord dat we om half 8 konden wegrijden. Top geregeld ! De thuiswedstrijd ging na een prima pot van ME1 nipt verloren met 1-3. Het laatste zetje om de vele kansen om te zetten in goals ontbrak toen, waarna de tegenstander in de slotfase wel genadeloos toesloeg . Wat zou het vandaag gaan worden?


Lieke was vandaag de captain van de ploeg. Tijdens de voorbespreking is aangegeven dat we natuurlijk niet voor niets vroeg uit de veren zijn gekomen. De meiden waren het daar roerend mee eens. Ze zouden gaan knallen, afjagen, overspelen en elkaar helpen. In de kleedkamer ging de strijdkreet “WINNEN, WINNEN, WINNEN, DOE JE MET VRIENDINNEN” net zo hard door de kleedkamer als deze hoofdletters het aangeven. Vanaf het 1e fluitsignaal werden de woorden waar gemaakt. Scherper dan ooit ging de ploeg van start. De duels werden gewonnen, alert werd de 2e bal opgepakt, de vrije dame werd weer gezocht, het spel verplaatst en vele individuele acties lukten. Uitgespeelde kansen werden wederom gecreëerd. Het doel van Woudrichem werd veelvuldig onder schot genomen. Net de scherpte om nog ietsjes door te lopen of in de hoeken te schieten ontbrak nog, helaas.

Esmee kreeg de bal na wat gepingpong in de voeten gespeeld. Ze zette goed door in het daaruit volgende duel. Hou dat vol en het mag best nog veel vaker gebeuren. Je bent namelijk beresterk ! Voorin stond Femke vogeltje vrij. Met een prachtige dieptepass wist ze Femke te bereiken die alleen door ging naar het doel. Ze schoot goed op de goal. Misschien van iets te ver, maar de keepster wist de bal maar net te keren. Jammer, jammer. Woudrichem kon sporadisch iets terug doen, maar was dan ook meteen gevaarlijk. Via de linkerkant brak de sterke spits door, haar schot eindigde gelukkig op de paal waarna Mare de achterlangs terugkomende bal prima klemvast kon pakken. Haar spelhervattingen door de bal naar voren te schieten zorgden daarna voor goed gevaar. Dominique wist haar duels goed te winnen. Ze had iets vandaag ben ik de baas ! Hierdoor kon linksbuiten Madelief goede acties via de linkerkant maken. En je kon zien dat ze 9 was geworden. Ze liet zich niet de kaas van het brood eten ! Op rechts had Maisoen het moeilijk tegen de snelle spits, maar desondanks wist ze haar sterke lichaam weer regelmatig in de strijd te gooien.

Bente was zeer gebrand vandaag en speelde een fijne pot. Ze hield het overzicht en liet de bal goed rond gaan naar de medespelers. Dit is het spel wat we willen zien ! Een fantastische pass op Femke kon ze geven over rechts. Dit was het begin van de mooiste aanval van het seizoen. Ga er maar eens goed voor zitten. Ze ontving de bal tussen meerdere verdedigers in. Gebruikte goed haar lichaam en toen kwamen de Messi-trucjes tevoorschijn. De verdedigers wist het niet meer. Een slimme pass op de meegekomen Bente die met al haar wilskracht doorzette, leidde tot de vrije weg naar de goal. Ternauwernood wist de keeper de bal te keren en de bal rolde verder… Lieke was meegelopen en tikte de bal, met links, over de doellijn. YEEEEEEEEEEEH, wat een dikverdiende mooie treffer door scherp op te letten op de 2e bal en gezamenlijk door te zetten op de tegenstander druk te zetten ! Woudrichem wilde echter ook een doelpunt en ging op jacht. Goed samenspel leidde vlak voor rust tot een vrije doorgang. Het schot belandde gelukkig op de lat. Daarna snel de kleedkamer opzoeken om op te warmen in de waterkoude ochtend.
In de rust hebben de leiders aangegeven dat dit het spel is wat we willen zien. Strijd gekoppeld aan overspelen naar elkaar en individuele acties waar dat kan en moet. Ook de scherpte en de wil op de 2e bal was wat het wezen moet om doelpunten te kunnen maken en te voorkomen. We zouden proberen om op dezelfde manier te blijven doorspelen, maar dat het veel kracht zou blijven vragen was zeker. De meiden roken echter de eerste winst en waren tot op het verkleumde bot gemotiveerd. De yell ging nog harder door de kleedkamer dan bij het begin, waarna de oude oren van de leiders nog flink nasuisden.

Woudrichem had een flinke peptalk gehad en ging furieus van start. Geholpen door de wind in de rug namen ze het heft in handen. In het begin stond een flinke druk op de verdediging en de keeper. Een aantal malen konden ze recht op Mare af, die de ballen echter goed wist te pareren en vaak ook klemvast te pakken. Maisoen kon ook een aantal malen goed de bal afpakken. Langzaam kwam ME1 onder de druk uit. Femke draaide weer diverse malen goed weg en wist een aantal goede voorzetten af te leveren. Kansen ontstonden hierdoor voor Bente en Esmee. De 2e treffer bleef echter nog uit. Op links vocht Dominique menig duel uit en kon vaak als overwinnaar Madelief bereiken. Die ging vandaag als een speer langs de zijlijn. Met de bal aan de voet en tegenstanders in de rug en aan de zijkant wist ze toch vaak de achterlijn te bereiken. De voorzetten gaven gevaarlijke situaties voor de goal of leidden tot corners. Deze werden prima genomen door Lieke, maar ook uit de prima ballen wilde de verlossende 2e treffer niet vallen.

Heel langzaam vloeiden de krachten uit de koude lijfjes van de meiden in de slotfase. Woudrichem zette steeds meer druk en werd weer gevaarlijker. Kleine kansjes konden nog worden tegengehouden, maar een zeer ver afstandsschot van 25 meter kreeg extra vaart op het gladde veld waardoor de bal moeilijk te pakken was. Tergend langzaam schoof de bal uiteindelijk over de doellijn. Wat een pech ! Mare was kapot van deze tegentreffer. Deze bal vond ze een smetje op een verder prima gekeepte wedstrijd. Hoe vervelend, maar ook nu geldt, opstaan en weer doorgaan. Koppie omhoog en pakken die volgende ballen ! En dat ging gelukkig goed in de laatste paar minuten. Woudrichem had zin om de volle buit nog te pakken. Gezamenlijk werd uiteindelijk het gelijke spel uit het vuur gesleept. Dat trouwens hard nodig was om na afloop weer warm te worden.

Helaas vandaag niet de eerste verdiende driepunter over de streep kunnen trekken. De beste wedstrijd van het seizoen had meer verdiend dan één puntje. Jullie kunnen echter geweldig trots zijn op de geleverde prestatie die met elkaar is geleverd. Alle toeschouwers hebben genoten van de hartverwarmende inzet, het overspelen, het plezier en de technische acties. Onthoud wat jullie al kunnen en wat jullie vandaag hebben gedaan. Neem dat mee naar de volgende wedstrijden ! De eerste winst komt echter steeds dichterbij. In de kleedkamer gingen de chips van de jarige Madelief gingen erin als … koek. En wat wordt er getrakteerd bij de eerste winst…. en misschien dan ook nog wel iets vloeibaars erbij !