Mededeling bestuur

In februari is er een (intern) incident geweest waarbij vrijwilligers, leden van IFC en omstanders waren betrokken. Mensen hebben zich daarbij zelfs bedreigd gevoeld.  Een ongewenste situatie dus. Zowel voor de betrokkenen als voor het imago van IFC! Ook volledig in strijd met de regels van normen en waarden van IFC.

Het bestuur heeft dan ook een onafhankelijke persoon gevraagd om het incident  te onderzoeken en advies te geven over “hoe verder”. Zijn adviezen zijn inmiddels door het bestuur overgenomen.

Doel van dit bericht: de hele vereniging meedelen dat het vanaf nu dergelijke situaties serieus zullen worden bekeken en dat (na onafhankelijk onderzoek) niet wordt geaarzeld om (zware) maatregelen te nemen.

Vanaf nu beginnen we wel met een “schone lei”:

  • ieder gemeld incident met bedreigend gedrag van welke partij dan ook, wordt serieus onderzocht door een onafhankelijke persoon
  • bij de beoordeling ervan wordt GEEN rekening gehouden met wat er mogelijk in het verleden heeft plaatsgevonden
  • er zal geen onderscheid gemaakt worden tussen personen, maar wel moet worden beseft dat dat vrijwilligers in dit soort “wedstrijden” altijd beginnen met een 5-0 voorsprong; er moeten goede argumenten zijn om dit te kantelen naar een 5-6 eindstand in het voordeel van de niet-vrijwilliger.

Voor iedere persoon binnen IFC betekent dit dus dat het incident van februari geleid heeft tot een “officiële waarschuwing”. EN dat ieder incident waarbij sprake is van bedreiging moet worden gemeld om verder stappen te gaan ondernemen.

Als bestuur zijn wij ervan overtuigd dat het mogelijk is om het daarbij te laten. Betrokken partijen van het incident hebben dat inmiddels ook aangetoond. Wij weten zeker dat we met elkaar (on)beschreven regels over normen en waarden kunnen respecteren!

Cees Bijl,
voorzitter vv IFC