Megaoverwinning en periodetitel voor IFC (update)

Met een daverende 10-1 thuisoverwinning op De Fendert verzekerde IFC zich, mede door het puntenverlies van Internos tevens van de winst van de eerste periodetitel.
De voorsprong in de competitiestand bedraagt nu na 10 gespeelde wedstrijden al zeven punten.
Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week bij SSS begonnen er drie andere spelers in het basisteam van trainer Ron Timmers. De 18 jarige Mike de Haan verdedigde voor het eerst het doel. Captain Danny Slingerland keerde terug in de basis en Yannick Jansen had zijn eerste competitiebasisplaats van dit seizoen. Mitchel Ott en keeper Jeroen de Veij begonnen op de reservebank en Noah de Neijs ontbrak wegens een blessure.

Het duurde ruim een kwartier voor het eerste doelpunt viel in een eenzijdig duel. Na een mooie aanval over meerdere schijven en uit een voorzet van Danny Slingerland, was zijn jongere broer Michael Slingerland de afmaker van dienst.
Hierna was het sportief spelende De Fendert feitelijk een vleugellam vogeltje voor de kat IFC. In sneltreinvaart liep de score op naar een 6-0 ruststand. Aan de 2-0 ging een mooie driehoek op de helft van de tegenstander met eenmaal raken vooraf en de harde voorzet van Michael Slingerland werd door Achraf el Hajouti binnengeschoten. Een rake kopbal van Michael Slingerland uit opnieuw een voorzet van zijn broer betekende de 3-0 voorsprong. Tom van Oorschot en twee doelpunten van Yoeri Rombouts zorgde voor de ruststand. De laatste was al het 140ste competitie doelpunt in totaal voor Rombouts voor IFC.

Na de rust bleven de broers Achraf en Oussama el Hajouti achter in de kleedkamer om in de kantine de WK-wedstrijd van Marokko te zien. Als invaller betekende dit voor Jochem Touw zijn officieel debuut in IFC 1. In dit tweede bedrijf tekende Michael Slingerland voor nog twee treffers en Yoeri Rombouts verhoogde ook nog zijn doelpuntentotaal. Tien minuten voor tijd was het Mitchel Ott, die de 10-0 maakte. Inmiddels had ook de 18 jarige Younes Er-Rihani als invaller zijn debuut gemaakt.
Terwijl de 90ste minuut van de wedstrijd bezig was tekende Jesse van der Eijk voor de statistische eretreffer voor de ploeg uit Fijnaart. Dit was uiteraard jammer voor de jonge IFC doelman.

In tien gespeelde wedstrijden heeft IFC nu al 52 keer gescoord. Waar vorig seizoen in de 4e klasse de hoogste overwinning een 9-1 betrof tegen SSW, werd die score dus op 10 december in de 3e klasse nog verbeterd.
De eerste prijs is voor IFC dus binnen met het behalen van de eerste periodetitel. Maar zoals trainer Timmers na afloop verwoorde: ,,het doel is gewoon om kampioen te worden.“

In de sportieve wedstrijd gaf de goed leidende scheidsrechter K. Duzdusen geel aan Willemstein en Van Eijken van IFC. Die laatste Perry van Eijken is onderweg richting zijn 100ste gele kaart in zijn lange carrière.

Op zaterdag 21 januari 2023 speelt IFC zijn volgende competitie wedstrijd thuis tegen ZBC´97 uit Zwijndrecht. Voor zaterdag 17 december staat eerst nog de 2e ronde wedstrijd om de Fidus-cup op het programma in Ouddorp bij WFB.

De spelers van IFC: Mike de Haan; Oussama el Hajouti (46. Jochem Touw), Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Perry van Eijken (73. Tobias Gommers), Tom van Oorschot, Nick de Veij (73. Dylan de Boer), Achraf el Hajouti (46. Mitchel Ott), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (73. Younes Er-Rihani) en Michael Slingerland.