Meiden voetballen recreatief en prestatief bij IFC Girls Academy

Tekst: Ruud vd Wel

Met een groep van rond de 175 meiden en vrouwen is de IFC Girls Academy een waar voetbalbolwerk in de wijde regio. Waar andere clubs vaak met moeite enkele teams op de been kunnen brengen, bezit IFC maar liefst tien teams die alleen uit meiden of vrouwen bestaan. En dan voetballen er ook nog meisjes in gemengde teams.

Nu de winterstop weer bijna op het eind is, zijn er wellicht meisjes, meiden en vrouwen die

aan voetballen zitten te denken. En alleen met zitten denken schiet het niet op. De volgende stap is om eens wat proeftrainingen mee te maken bij de IFC Girls Academy. Het mooie is dat dit mogelijk is in elke leeftijdsklasse. Bij de Vrouwen, MO19, MO17 en MO 11 heeft IFC twee teams. In de MO15 en MO 13 elk één team. Jongere meiden lopen in gemengde teams rond. Dat betekent dat er voor iedereen plek is, zowel recreatief als prestatief. Voetbaltalent is niet een vereiste, wel een goede inzet. Bij de IFC Girls Academy staat plezier met grote letters geschreven. Vaak zien we ook teams die niet alleen vriendschappelijk in het veld met elkaar omgaan, maar ook buiten de trainingen en wedstrijden. Een teamsport is belangrijk voor iedereen.

Belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt binnen de IFC Girls Academy.
Ieder meisje dat altijd al de stap heeft willen nemen om ook te gaan voetballen is er nu dus een mooie kans. Meiden die willen meetrainen kunnen dit kosteloos doen tot het einde van het voorjaarsseizoen. Elk team traint twee keer per week en uiteraard doet elk team ook mee aan de competitie en toernooien. Veel meiden zijn recreatief begonnen en spelen inmiddels op prestatief niveau in één van de selectieteams. Even contacten met Ben Bakker is voldoende om mee te kunnen gaan trainen: shandunc@caiway.nl