Minor, eerste Limburgse tegenstander voor IFC

Na twee competitiewedstrijden is IFC nog ongeslagen en nu wacht voor IFC met RKSV Minor een thuiswedstrijd tegen een Limburgse tegenstander. De eerste van drie clubs uit deze provincie die dit seizoen de lange reis naar Hendrik Ido Ambacht maakt.

De Tegenstander RKSV Minor:
De RKSV Minor uit Nuth stamt uit 27 juni 1918 toen de Vaesrader Voetbal club werd opgericht. Een viertal jaar later werd de naam gewijzigd in RKSV Minor. In het begin van deze eeuw kwam het eerste elftal zelfs uit in de vierde klasse. Echter de laatste 10 jaar is de weg omhoog ingeslagen. Met uiteindelijk na afloop van seizoen 17-18 het kampioenschap in de eerste klasse met promotie naar de hoofdklasse.
De vereniging heeft momenteel 17 teams die in KNVB verband uitkomen.

Vorig seizoen:
In het vorige seizoen kwam Minor dus voor het tweede seizoen uit in de hoofdklasse. Op het moment van stopzetten van de competitie hadden ze 19 behaalde punten en stonden ze daarmee op de 13e plaats in de stand.

Dit seizoen:
Na de voorbereiding speelden ze net als de meeste andere ploegen twee wedstrijden in de hoofdklasse. Bij provinciegenoot EHC werd verloren met 3-2 en vorige week thuis, na een 2-0 voorsprong, gelijkgespeeld tegen VOC (2-2). Dit levert in de prille stand met het ene behaalde punt een gedeelde 10e plaats op.

Selectie:
Trainer Chris Burhenne (die eind jaren 80 van de vorige eeuw in 27 wedstrijden in de eredivisie voor VVV uitkwam en o.a. hoofd jeugdopleiding bij Fortuna Sittard is geweest) is nieuw dit seizoen, die een selectie kent van 23 spelers. De teamtopscorer van de afgelopen twee seizoenen Amin Elalji is overgestapt naar derde divisionist Groene Ster. Liefst 13 nieuwe spelers werden gehaald, waarvan wellicht Aziz Khalouti (ex. De Treffers) wellicht de bekendste is. De van Gemert afkomstige Justin Houwers kreeg afgelopen zondag een rode kaart en is derhalve geschorst. De vier competitie doelpunten zijn door vier verschillende spelers gescoord.

Historie:
De ploegen troffen elkaar in de laatste twee seizoenen. Op 30 september 2018 troffen beide ploegen elkaar in H.I. Ambacht. Na een 1-0 voorsprong met rust won IFC door doelpunten van Joey Grootenboer, Danny Slingerland en Everon Pisas 2x ruim met 4-0. In het afgebroken vorige seizoen werd deze wedstrijd op 29 september 2019 gespeeld. Door doelpunten van Yoeri Rombouts 2x en opnieuw Danny Slingerland en Joey Grootenboer en een tegendoelpunt van Mike Olijve was de eindscore 4-1.
Waar te zien:
IFC zal zijn ongeslagen status willen handhaven en zo de derde thuisoverwinning in successie op deze tegenstander willen boeken. Vanzelf zal dit niet gaan, want Minor zou graag ook punt(en) gewin willen behalen. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter L. Tissingh uit Heerlen, start om 14.00 uur.

Tot Ziens!