Minor, eerste Limburgse thuis tegenstander voor IFC

tekst Cees van Heeren

Na de helaas verloren uitwedstrijd van vorige week in Gelderland bij Longa´30 en een doordeweeks gewonnen oefenwedstrijd tegen Sparta av (3-1), wacht nu voor IFC met RKSV Minor weer een thuiswedstrijd tegen de vijfde Limburgse tegenstander in zijn geschiedenis. De eerste van drie clubs uit deze provincie die dit seizoen de lange reis naar Hendrik Ido Ambacht gaat maken.

De Tegenstander RKSV Minor:
De RKSV Minor uit Nuth stamt uit 27 juni 1918 toen de Vaesrader Voetbal club werd opgericht. Een viertal jaar later werd de naam gewijzigd in RKSV Minor. In het begin van deze eeuw kwam het eerste elftal zelfs uit in de vierde klasse. Echter de laatste 10 jaar is de weg omhoog ingeslagen. In 2008 kampioen in de vierde klasse en twee jaar later volgde promotie naar de tweede klasse, aan het einde van het seizoen 2013-2014 daarin het kampioenschap en uiteindelijk na afloop van seizoen 17-18 het kampioenschap in de eerste klasse met promotie naar de hoofdklasse.
De vereniging heeft momenteel vier seniorenteams die in KNVB verband uitkomen en een aantal jeugdteams die ten hoogste op eerste klasse niveau acteren.

Vorig seizoen:
In het vorige seizoen kwam Minor dus uit in de hoofdklasse. Met 31 behaalde punten eindigde het team op een keurige 10e plaats in de eindstand.

Dit seizoen:
Na de voorbereiding speelden ze net als alle andere ploegen vier wedstrijden in de hoofdklasse. Thuis werd verloren van Unitas (0-3) en gewonnen van Meerssen (3-0). In de uitwedstrijden werd gewonnen bij Nuenen (1-2) en verloren bij Halsteren (1-0). In de stand staan ze met de zo zes behaalde punten en een doelsaldo van 5 voor en 5 tegen op de 8e plaats.

Selectie:
Trainer Paul Meulenberg (voorheen onder andere trainer van Meerssen en EHC) is nieuw dit seizoen, die een selectie kent van zo´n 21 spelers. De drie spelers die vorig seizoen het meeste scoren zijn de ploeg trouw gebleven. Amin Elalji, Koen Claasens en Jeroen Gerets. Van de vijf gemaakte doelpunten zijn er twee door de genoemde Elalji gescoord.

Historie:
De ploegen troffen elkaar vorig seizoen voor het eerst. Op 30 september 2018 troffen beide ploegen elkaar in H.I. Ambacht. Na een 1-0 voorsprong met rust won IFC door doelpunten van Joey Grootenboer, Danny Slingerland en Everon Pisas 2x ruim met 4-0. De return een half jaar later werd door Minor dan weer met 3-0 gewonnen.
Waar te zien:
IFC zal de mindere wedstrijd van vorige week zondag willen vergeten en met de gewonnen oefenwedstrijd in het achterhoofd, trachten de derde thuiszege van het seizoen te behalen en zodoende bovenin te blijven meedraaien. Vanzelf zal dit niet gaan, want Minor zou ook zijn huidige middenveld positie ten minste willen handhaven. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter J. Akkerman, start om 14.00 uur.

Tot Ziens!