Minor vijfde Limburgse tegenstander voor IFC

tekst Cees van Heeren

Na de prima gewonnen wedstrijd van vorige week bij RKAVV, wacht IFC nu met RKSV Minor een thuiswedstrijd tegen de vijfde Limburgse tegenstander in zijn geschiedenis.

De Tegenstander RKSV Minor:
De RKSV Minor uit Nuth stamt uit 27 juni 1918 toen de Vaesrader Voetbal club werd opgericht. Een viertal jaar later werd de naam gewijzigd in RKSV Minor. Aan het einde van het seizoen 1966-1967 beleefde de vereniging zijn grootste triomf toen het eerste elftal kampioen werd in de zondag eerste klasse F, de toenmalige hoogste amateurklasse. In de jaren daarna waren er weinig successen meer en begin van deze eeuw kwam men zelfs uit in de vierde klasse. Echter de laatste 10 jaar is de weg omhoog ingeslagen. In 2008 kampioen in de vierde klasse en twee jaar later volgde promotie naar de tweede klasse en aan het einde van het seizoen 2013-2014 daarin het kampioenschap.

Vorig seizoen:
Ook vorig seizoen kwam Minor uit in de eerste klasse. Dit was een succesvol seizoen. Na 26 wedstrijden kon het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse worden gevierd. Ze waren de terechte kampioen. Ze wonnen 17 wedstrijden en speelden er drie gelijk en verloren dus zes keer. Echter de 54 behaalde punten betekende een voorsprong van 6 punten op de nummer twee Chevremont. Tevens waren de 74 gemaakte doelpunten goed voor de meeste doelpunten van in klasse en had de verdediging het minste tegen doelpunten geïncasseerd.

Dit seizoen:
Na de voorbereiding speelden ze tot op heden vier wedstrijden in de hoofdklasse. Thuis werd gelijkgespeeld tegen Leonidas (2-2) en verloren van Gemert (0-3). In de uitwedstrijden werd verloren bij Groene Ster (1-5) en gelijkgespeeld bij Alphense Boys (2-2). In de stand staan ze met de twee behaalde punten en een doelsaldo van 5 voor en 12 tegen op de 14e plaats.

Selectie:
Trainer Guido Leunissen stond ook vorig seizoen voor de groep, die een selectie kent van zo´n 22 spelers. Onder andere de veldspelers El Achkar (EHC) en Villareal (Sittard) alsmede keeper Quaden (Meerssen) zijn dit seizoen nieuw.
De vijf gemaakte doelpunten zijn door vijf verschillende spelers gescoord.

Historie:
De ploegen troffen elkaar nog nooit er is dus geen historie.
Waar te zien:
IFC zal de goede wedstrijd van vorige week met de eerste driepunten een goed gevolg willen geven om zodoende niet alleen de huidige tegenstander onder zich te houden, maar om ook afstand te gaan nemen van de vier onderste plaatsen. Vanzelf zal dit niet gaan, want Minor zou zelf graag de eerste overwinning in de hoofdklasse willen boeken. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten met hopelijk veel publiek.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter B. Benlamkaddem uit de provincie Noord-Holland start om 14.00 uur.

Tot Ziens!