Miraculeuze handhaving IFC
.

Tekst: Cees van Heeren

In een op het einde bloedstollende wedstrijd is het IFC op miraculeuze wijze gelukt om in de hoofdklasse te blijven. Lang zag het er niet naar uit, maar door twee benutte penalty´s, de laatste in de blessuretijd van de tweede helft wist IFC met 3-4 te winnen bij Unitas. Doordat concurrent Vlissingen niet won maar verloor bij Nuenen handhaafde IFC zich.

Trainer Robert Verbeek kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerden Ammerlaan, Emelina, Bouwman en Warner. Perry van Eijken moest wegens een schorsing gedwongen toekijken.
In de warming-up bleek daarenboven Tim Willemstijn niet te kunnen spelen. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week, verdedigde nu –voor het eerst in competitieverband- Yordi Godijn het doel. Verder keerden Nico Ramos, Marcello Gomes da Veiga en Mohamed el Bannasri allen terug in de basis, terwijl Joey Grootenboer op de reservebank plaatsnam.
Bij thuisploeg Unitas ontbrak wegens een schorsing topscorer Van Delden (14 treffers) en kregen diverse basisspelers rust met het oog op hun nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de derde divisie. Hierdoor stonden zelfs twee o17 junioren opgesteld.

Lang zag het er niet naar uit, dat handhaving aan de orde zou zijn. Bij het rustsignaal stond IFC namelijk met 2-0 achter. Beide keren was Selmani diegene die de trekker overhaalde waarvan de laatste uit een penalty. IFC was zelf wel enkele keren gevaarlijk geweest via Juhtlen Castillo, maar niets deed denken aan een ploeg die voor zijn laatste kans streed om lijfsbehoud. Tevens had een vijftal minuten voor de rust Nico Ramos met een blessure het veld moeten verlaten en Grootenboer kwam voor hem in het veld. Alleen een fervente ras optimist dichtte op dat moment IFC nog kansen toe, in de wetenschap, dat de tweede helft dit seizoen bijna altijd beter is.

Enkele minuten na de rust keerde de hoop in de IFC harten terug toen Joey Grootenboer een voorzet van Achraf el Hajouti (zijn 75e officiële wedstrijd in IFC 1) binnenkopte. Enkele minuten later profiteerde Noël Goosens optimaal van een botsing tussen de doelman en een eigen verdediger en tikte eenvoudig de gelijkmaker in het doel 2-2. Maar nog geen vijf minuten later kwam Unitas via de handige el Ouzzizi opnieuw op een voorsprong. Tussen de 60e en 70e minuut creëerde Castillo twee mogelijkheden, maar beide keren koos hij met rechts voor de korte hoek, die hij niet vond. De wedstrijd was open en ook Unitas was enkele keren dicht bij een ´beslissend `doelpunt. Zo´n tien minuten voor het einde, toen de nacompetitie nadrukkelijk dreigde, kreeg IFC een penalty toegekend na een overtreding op Goossens. Specialist Danny Slingerland vonniste bekwaam 3-3. In de 90-ste minuut voorkwam doelman Yordi Godijn een nieuwe treffer van Unitas. In de daarna terecht toegekende blessuretijd werd Slingerland in het slotoffensief in het strafschopgebied gevloerd en IFC een nieuwe strafschop toegewezen. Opnieuw ging Slingerland achter de bal staan en opnieuw was zijn schot onberispelijk 3-4. Zijn 18e competitiegoal van het seizoen.
Na het laatste fluitsignaal en toen de andere uitslagen bekend waren konden de spelers, de interim trainers Robert Verbeek, Majid El Hajouti en de overige stafleden elkaar uitbundig feliciteren. IFC speelt ook volgend seizoen, voor de vierde keer achter elkaar, weer in de hoofdklasse!

Unitas – IFC: 3-4 (2-0).
31. 1-0 Armand Selmani, 45. 2-0 Armand Selmani, 49. 2-1 Joey Grootenboer, 53. 2-2 Noël Goossens, 57. 3-2 Mounir el Ouazizi, 81. 3-3 Danny Slingerland en 90+1. 3-4 Danny Slingerland.
Opm. Scheidsrechter M. Eijgelsheim (Oirschot) bijgestaan door dhr. S. Weeda en dhr. G. Schogt gaf gele kaarten aan Pisas, Gomes da Veiga en Cimen (IFC).

De IFC spelers: Yordi Godijn; Nico Ramos (40. Joey Grootenboer), Everon Pisas, Marcelo Gomes Da Veiga, Noël Goossens, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf El Hajouti, Juhtlen Castillo en Mohamed el Bannasri (75. Berkay Tunc).