IFC zet zegereeks voort tegen ASH

Door een 3-1 thuisoverwinning tegen ASH, wat alweer de 15e was van dit seizoen, is IFC weer een stapje dichterbij gekomen naar het kampioenschap van de vierde klasse E. IFC heeft nu nog 5 punten nodig uit de laatste 6 wedstrijden om de titel te pakken. In deze wedstrijd was het topscoorder Michael Slingerland die alle drie de doelpunten voor zijn rekening nam en daarmee zijn totaal op 22 bracht dit seizoen.
Trainer Ron Timmers kon door uitlopende redenen niet beschikken over Danny Slingerland, Ufuk Akkanoglu, Nico Ramos, Amir Mahmoudian en Jip Kegge. Keeper Jeroen de Veij zat op de bank waardoor Karsten van de Velde opnieuw in de basis begon.

Het was ASH dat voor het eerste gevaar zorgde in de eerste minuut waarbij keeper van de Velde een prima redding had na een schot in de rechterhoek. Daarna was het IFC die het initiatief overnam. In de 25e minuut kwam IFC op voorsprong nadat Siem Geluk, Mike Verbaas bovenkant lat, en Nick de Veij al een aantal goede kansen hadden laten liggen. Een snelle spelhervatting van keeper van de Velde op De Veij met een prima pass naar Slingerland die alleen voor de keeper beheerst scoorde 1-0.

Ook daarna kreeg IFC nog een aantal prima kansen om de voorsprong te vergroten die helaas werden gemist door Achraf el Hajouti, Geluk en Slingerland. Daarnaast werd IFC nog een 100 % strafschop onthouden in de 36e minuut nadat A. el Hajouti werd gevloerd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Hardenbol die het spel van grote afstand volgde en zijn eigen wedstrijd floot zag er niets in.
Waar IFC al zeker 3 of meer doelpunten had kunnen of zelfs had moeten scoren was het echter ASH dat op gelijke hoogte kwam. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg ASH een dubieuze vrije schop toegekend waarbij tot overmaat aan ramp in buitenspelpositie door Maarten van der Meijden werd gescoord. Protesten van IFC-zijde en het vlagsignaal van de grensrechter Jeroen de Visser werden hierbij totaal genegeerd door de scheidsrechter.

Vlak na rust liet ASH een enorme kans liggen op een voorsprong wat verijdeld werd door uitstekend keeperswerk. Hierna kreeg IFC het betere van het spel en overwicht. Nadat Tim Willemstijn nog uit een corner in de 61e minuut onderkant lat had gekopt kwam IFC een paar minuten later op een voorsprong door Michael Slingerland. Curieus was dat er gelijk na de aftrap balverlies was van ASH zijde met een onderschepping van Geluk die rechtstreeks op de keeper vd Heuvel afging en vervolgens onreglementair gestuit werd in het strafschopgebied. Nu werd er wel een strafschop toegekend die helaas gemist werd door A. el Hajouti. Uit de daaruit voortvloeiende corner was het wederom Michael Slingerland die fraai bij de tweede paal de 3-1 binnenkopte. Zonder noemenswaardige momenten aan beide zijden in de resterende tijd werd de zege veiliggesteld door IFC en waren de drie punten weer binnen.

De voorsprong op de nummer twee in de stand ZBC´97 bedraagt 13 punten.
Op zaterdag 7 mei speelt IFC de volgende competitiewedstrijd. Dit is om 15.15 uur thuis tegen Peursum. Daarna op dinsdagavond 10 mei zou de kampioenswedstrijd kunnen volgen, opnieuw thuis en dan tegen Lekvogels.
Opstelling IFC : Karsten van de Velde, Yannick Janssen, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Mike Verbaas, Rens Idzenga, Siem Geluk (75. Milan Meerdink), Oussama el Hajouti (81. Dennis de Koning), Nick de Veij, Achraf el Hajouti en Michael Slingerland.

Tekst: Ton van Bokhoven/Cees van Heeren