Negenklapper tegen O.N.A. in oefenduel

Tegen het in de tweede klasse uitkomende O.N.A. uit Gouda scoorde het veel verder in de voorbereiding zijnde IFC een heuse negenklapper. Met name in het laatste half uur van de wedstrijd was de pijp leeg bij de tegenstander en liep de score op naar een 9-1 eindstand.

In de eerste helft was IFC al duidelijk de bovenliggende ploeg en kwam op voorsprong door een benutte penalty van onze aanvoerder Danny Slingerland na een handsbal bij een voorzet van Ozan Cimen. Een vijftal minuten voor de rust belandde een stiftbal van Juthlen Castillo tegen het aluminium. Op slag van rust een snelle counter van de gasten en Mo Belali scoorde de onverwachte gelijkmaker.

Na de rust rondde de ingevallen Joey Grootenboer (zijn eerste officieuze treffer voor zijn nieuwe club) een aanval via Juthlen Castillo en Berkay Tunc fraai af. Een vijftal minuten later was het onze aanvoerder die een aanval via Grootenboer en Cimen afrondde 3-1. Nadat in de 60ste minuut de laatste drie wissels aan de kant van IFC waren ingebracht, bleek de accu bij de gasten leeg te raken en kon het nog vol gas kunnen gevende IFC de score laten oplopen tot liefst 9-1. Met een stiftbal zorgde Slingerland voor een volgende mooie treffer en Noël Goosens zorgde daarna voor de 5-1. Uit een corner van onze aanvoerder zorgde een harde kopbal van Michael Potkamp voor weer een treffer. Na een steekbal van Cimen op de breed leggende Goossens zette Perry van Eijken zich zelf ook op het scorebord (7-1). De achtste en zijn vierde van de middag was dan weer van Danny Slingerland. Het slotakkoord op aangeven van Perry van Eijken was van de voet van spits Joey Grootenboer 9-1.

Wij zagen vandaag een wedstrijd, die door de conditionele achterstand van de gasten eigenlijk maar een helft duurde. Wel is er lekker aan de aanvallende combinaties gewerkt kunnen worden en hebben de Ambachtse spelers gezien de snel volgende wedstrijd nu niet tot het uiterste hoeven gaan.
O.N.A. die hun competitie pas drie weken later dan IFC ziet beginnen verdient een compliment, dat ze ondanks slechts twee trainingen in de benen hebbende toch –de uiteraard door hun zelf ook akkoord bevonden wedstrijd- zijn komen spelen en niet op een laat moment hebben afgezegd. Wij wensen hen dan ook een goede competitie toe.

Aankomende dinsdag 14 augustus speelt IFC al zijn volgende voorbereidingswedstrijd. Het betreft de wedstrijd om het officieus voetbal kampioenschap van Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld op het veld van onze buurman, het in de derde divisie zaterdag uitkomende, ASWH.

IFC – O.N.A.: 9-1 (1-1).
19. 1-0 Danny Slingerland, 45. 1-1 Mo Belali, 51. 2-1 Joey Grootenboer, 56. 3-1 Danny Slingerland, 62. 4-1 Danny Slingerland, 67. 5-1 Noël Goossens, 73. 6-1 Michael Potkamp, 79. 7-1 Perry van Eijken, 82. 8-1 Danny Slingerland en 85. 9-1 Joey Grootenboer.
Opstelling IFC: Yordi Godijn (46. Davey van Pelt); Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman (19. Perry van Eijken), Nico Ramos (60. Edison Warner), Marcelo Gomes de Veiga, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Berkay Tunc (60. Everon Pisas), Mohamed el Bannasri (46. Joey Grootenboer) en Juthlen Castillo (60. Noël Goossens).

Cees van Heeren

Reeds eerder geplaatste voorbeschouwing van deze wedstrijd.

11 AUG 2018

NA TRAININGSARBEID VOLGT ONA ALS OEFENWEDSTRIJD

Na het gelijke spel afgelopen woensdagavond en gedane trainingsarbeid op vrijdagavond staat voor zondag 12 augustus de volgende oefenwedstrijd op het programma in de voorbereiding.
Op sportpark Schildman treed de formatie van IFC dan namelijk om 14.00 uur aan tegen ONA uit Gouda.

De Goudse Voetbalvereniging Ontspanning Na Arbeid (ONA) bestaat over één jaar al liefst 100 jaar. Ze zijn opgericht op 15 augustus 1919.
In de jaren 55 tot 60 van de vorige eeuw kwam het eerste elftal overigens uit in de betaalde 2e divisie.
Het eerste elftal van de vereniging werd aan het einde van het seizoen 2015-2016 kampioen in een vierde klasse en wist als promovendus in het seizoen daarop 2016-2017 opnieuw de titel te pakken in de derde klasse. Afgelopen seizoen kwam het team uit in de zondag 2e klasse D van West 2. Ook hierin presteerde het goed gezien de vijfde plaats als eindklassering. In het nieuwe seizoen is de ploeg ingedeeld in de 2e klasse C van West 2.

De eerste elftallen van IFC en ONA kwamen voor zover bekend deze eeuw nog niet tegen elkaar uit.
Voor de ploeg uit Gouda, die op 5 augustus is begonnen met trainen betreft het hun eerste oefenwedstrijd van dit seizoen.
Wij heten ONA hartelijk welkom en hopen zondag een leuke en sportieve pot oefenvoetbal te zien.

tekst: Cees van Heeren