Net als vorig seizoen: beker exit IFC

Vorig seizoen verloor IFC in oktober in de 2e bekerronde en bleef verder het gehele seizoen ongeslagen. Ook dit seizoen had IFC nog niet verloren. Opnieuw in de 2e bekerronde werd echter verloren nu met 2-1 bij Drechtstreek.
Nu kan net als in het vorige seizoen de focus volledig op de competitie.
In vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige week ontbraken Michael Slingerland en Nick de Veij in de selectie, terwijl Tim Willemstijn als reserve begon. Danny Slingerland, Noah de Neijs en Yannick Jansen keerden terug in de basis.
Bij Drechtstreek starten een drietal junioren in de basis en viel de assistent-trainer Vogel op, die constant stond te coachen.

IFC begon wel goed aan de wedstrijd en kwam in de 6e minuut op een voorsprong na een aanval vanaf de linkerkant haalde Yoeri Rombouts de trekker over 0-1. Na een kwartier trok de thuisclub de teugels aan en vooral de linksbuiten Van Aggelen telkens gelanceerd door De Deugd was een plaag voor de IFC verdediging. Twee keer voorkwam keeper Jeroen de Veij een treffer en ook ruimde Oussama el Hajouti een keer op. Rond het half uur sloeg Drechtstrek in een kort tijdsbestek twee maal toe. Na de tweede corner van hen kreeg IFC de bal niet weg en waar eerst de lat nog de gelijkmaker voorkwam werd de bal in een mêlee van spelers daarna toch binnengeschoten 1-1. Enkele minuten later leed IFC in de opbouw balverlies en was het Van Aggelen die voor de 2-1 zorgde. Eigenlijk nam IFC hierna weer het initiatief in handen. De Neijs had pech dat een afstandsschot buiten bereik van de doelman tegen de lat belandde en op slag van rust zag Rombouts via een verdediger de bal in het zijnet belanden.
Na de rust speelde de wedstrijd zich bijna volledig af op de door Drechtstreek verdedigende helft. Ondanks de ruim bemeten blessuretijd kreeg IFC de bal echter niet meer in het doel, waarbij doelman Moesman zich meerdere keren onderscheidde, zoals in de 5e minuut van de blessuretijd toen hij een vrije trap van Slingerland uit zijn doel ranselde.

Uiteraard is de nederlaag van IFC bij het in de competitie zwak gestarte Drechtstreek een verrassing. De kans dat een derde klasser de districtsbeker wint is natuurlijk ook heel klein. Zoals gezegd kan IFC zich nu geheel richten op de competitie en als de geschiedenis zich van vorig seizoen verder herhaald, wacht een mooie verdere competitie.

Volgende week op zaterdag 29 oktober speelt IFC de volgende competitiewedstrijd om 15.00 uur bij en tegen Seolto in Zevenbergen.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (84. Rens Idzenga), Yannick Jansen, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Mitchel Ott, Amir Mahmoudian (46. Tim Willemstijn) en Noah de Neijs.
Opm. scheidsrechter A. IJzerman gaf geel aan Van Drimmelen, Abaisa (Drechtstreek), Van Eijken en Ott (IFC).