Niet mooi, wel effectief…

Afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit JO15-9 – het team, waar wij half december de o zo belangrijke wedstrijd om de (winter)titel tegen speelden…
…zeker geen makkelijke tegenstander en het was toen een taaie strijd en gevoelsmatig zou het deze wedstrijd niet makkelijk worden. Extra motivatie kregen we door het nieuws dat onze direct concurrent, ASWH, verloren had en wij dus, bij winst, weer alles in eigen hand hadden.
Door de langdurige afwezigheid van Lucas en Tim en Wouter, die een weekendje weg was, assistentie gekregen van Timo van JO15-3 en Martijn van JO15-2 – waarvoor dank!
Na een zorgvuldige pascontrole, door een uitstekend fluitende scheidsrechter, mochten we dan eindelijk gaan knallen!
Zoals ik al eerder opmerkte, heeft Oranje Wit JO15-9 een goed team; veelal eerstejaars, maar zeker gelijkwaardig – qua voetbal – aan onze mannen. Fysiek moesten ze het wel afleggen maar voetbal-technisch deden ze zeker niet onder en waren regelmatig in de aanval, maar gelukkig zonder resultaat.
Doordat het spel veelal heen en weer ging, was het een ware aanslag op de conditie van iedereen en dat gaat dan vaak ten koste van de spelkwaliteit; veel onzuiver aanspelen en onnodig balverlies, maar wel volop geknok aan beide zijden.
Een aanval over de rechtervleugel van IFC en Timo bracht hem mooi voor, maar niet tegen de voet van een speler van IFC, maar een goed bedoelde redding van een verdediger van Oranje Wit tikte de bal langs de keeper in hun doel; 1-0 voor IFC….!!!
Deze boost deed onze mannen goed, maar het was bij lange na, nog geen gelopen race, want Oranje Wit bleef strijden en men was blij dat we na 35 minuten hard werken, even kon uitrusten.
De tweede helft hadden we de wind in de rug en dat gevoel werd sterker en sterker waardoor het spel ook beter werd; minder paniek en men vond elkaar beter in het aanspelen.
Rick had al diverse kansen gehad, maar nog zonder resultaat, behalve nu dan; hij omspeelde zijn direct tegenstander en met een venijnig schot, werd het 2-1 voor de mannen in het rood/zwart – heerlijk!!!
Nogmaals, vier nooit een overwinning tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft en ook deze wedstrijd was een echte wedstrijd, met heel veel meters maken en hard werken…
Gelukkig werd, naar mate de tweede helft vorderde, het fysieke verschil tussen de eerstejaars van Oranje Wit en onze mannen steeds meer zichtbaar door meer balbezit en beter spel van IFC.
Zonder gevaar voor de uitstekend keepende Dominiek werd de wedstrijd uitgespeeld en waren de 3 punten “in the pocket”.
Met 5 overwinningen en 2 gelijkspelen staan we keurig bovenaan en laten we dit zo volhouden, de komende 4 wedstrijden, dan hebben we 13 mei weer een feestje 🙂
Ik geloof trouwens niet dat er bij IFC een ander team is dat na 3 sep 2016 niet meer verloren heeft – nog een reden om supertrots op onze jongens te zijn!
Komende zaterdag, 22 april, spelen we om 10:15 uur, een wedstrijd bij de Pelikaan tegen JO15-3 – ik stel voor om aldaar te verzamelen om 09:30 uur.
We missen Tim, Lucas, Jerry en Mikal, dus zullen wederom een beroep moeten doen op onze collega’s…
Vanavond en donderdag zien we elkaar op de training – tot dan!
Groet,
Marco