Nieuwe hoofdtrainer IFC dames geeft clinics aan jeugdteams

De komende hoofdtrainer van de IFC vrouwenselectie, Frank van der Hoeven, wil zo snel mogelijk de IFC Girls Academy als organisatie en de speelsters leren kennen. Al enkele weken traint Frank het team waar hij volgend seizoen in de tweede klasse mee aan de slag gaat. Maar dit weekend gaf hij ook clinics aan enkele jeugdteams: MO17-2 en MO19-1. De clinics die hij vorige week aan de teams MO15-1 en MO17-1 zou geven vielen letterlijk in het water.
Deze zaterdag was de weergod beter gestemd en onder een stralend zonnetje werd er heerlijk getraind. Terwijl de meiden de ene oefening na de andere afwerkten, stonden de trainers de kunsten af te kijken. Tijdens de trainingen stond het item ‘schakelen’ centraal. En dat is tijdens een wedstrijd natuurlijk ook enorm belangrijk, want daar krijg je ook niet de tijd om even rustig na te denken.

Ongetwijfeld zullen zij de oefeningen van Frank ook in het vervolg gaan toepassen tijdens de reguliere trainingen. “Dit zijn gewoon mooie momenten om de speelsters binnen de IFC Girls Academy al wat beter te leren kennen. En andersom natuurlijk ook. De speelsters hebben nu ook gelijk een beeld bij de nieuwe trainer van de selectie”, aldus de enthousiaste Frank.