Nieuwe ronde, nieuwe kansen

tekst Cees van Heeren

Na de verloren competitiewedstrijd bij Nuenen en de bekerblamage van afgelopen zondag krijgt IFC in de nieuwe competitieronde een nieuwe kans om een positief resultaat te behalen.
IFC treft daarvoor in zijn thuiswedstrijd, een ploeg UDI´19/CSU, die in de stand vlak bij de Ambachters staat.

De Tegenstander RKSV UDI´19:
De RKSV Uitspanning Door Inspanning is op 1 mei 1919 (UDI´19) opgericht. Het betreft één van de drie verenigingen uit de plaats Uden en met circa 1.700 leden en de beschikking hebbend over 7 velden de grootste. Het eerste team van de vereniging is aan zijn 22e seizoen in de hoofdklasse bezig. Een zogenaamde traditionsverein op dit niveau dus. Niet alleen met het eerste team, maar ook met de hoogste jeugdteams in elke categorie maakt de vereniging goede sier.

Vorig seizoen:
Na één jaar uitgekomen te zijn in de derde divisie, kwam UDI´19 in het seizoen 17-18 weer uit in de hoofdklasse B met een vijfde eindklassering als gevolg. Ook in het afgelopen seizoen kwam men weer uit in dezelfde klasse en waren de 34 verzamelende punten goed voor de 9e plaats. In beide seizoenen eindigde UDI´19 derhalve boven IFC in de eindstand.
Dit seizoen:
Na de voorbereiding heeft UDI´19 net als de andere ploegen in de hoofdklasse tien wedstrijden gespeeld. In de stand wordt de zesde plaats ingenomen met 15 behaalde punten. Het doelsaldo is daarbij licht positief met 12 voor en 10 tegen.
Hoewel slechts drie ploegen minder hebben gescoord dan de Udenaren, zijn er ook slechts twee ploegen, die minder tegen doelpunten hebben hoeven incasseren.
In de uitwedstrijden werden 7 punten behaald. Er werd gewonnen bij Longa´30 en AWC, verloren bij Juliana´31 en Minor en ook gelijkgespeeld bij Meerssen.

Selectie:
Trainer Stefan Hoogsteder is aan zijn 2e seizoen als hoofdtrainer bezig. De selectie bestaat uit 20 veldspelers en 3 keepers. Er vertrokken of stopten uit de selectie van vorig seizoen enkele spelers, waarvan Gakpo (4 competitietreffers) de belangrijkste is. Er werden echter ook vier nieuwe aanwinsten verwelkomd, hiervan hadden in de laatste competitiewedstrijd doelman Merks (ex Gemert), verdediger Tieben (ex UNA) en middenvelder Walk (Pr. Irene) een basisplaats. De aanvallend ingestelden Wassenberg (nu drie treffers) en Van Hout (staat op vier treffers) zijn de club trouw gebleven. Sam Wassenberg heeft over de afgelopen bijna 3,5 seizoenen in totaal 27x gescoord in de hoofdklasse B.

Historie:
In het seizoen 2017-2018 eindigde de wedstrijd in H.I. Ambacht in een 1-1 (doelpunten van Slingerland en Wassenberg) gelijkspel. De uitwedstrijd in Uden eindigde eveneens in een gelijkspel (2-2). Vorig seizoen in oktober won IFC door twee doelpunten van Danny Slingerland zijn thuiswedstrijd met 2-1 en later in het seizoen won IFC ook de confrontatie in Uden met 1-4.
De historische balans is derhalve behoorlijk in het voordeel van de Ambachters.

Waar te zien:
In feite is deze wedstrijd zondag 24 november een zes puntenduel. Beide ploegen staan weliswaar op een goede plaats in de rangschikking (respectievelijk 5 en 6), maar de verschillen zijn nog miniem met de ploegen onder hen. Voor een goed resultaat zal IFC dus vanaf de start de voetballende strijd moeten aangaan. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter G.H.A. Stevens uit Budel start om 14.00 uur.

Tot Ziens!