Nieuwsflits: Corona en selectienieuws

IFC en corona (update)

Al meerdere malen heb ik aangegeven dat voetbal op dit moment niet echt belangrijk is. Zeker niet in vergelijking met het persoonlijke leed dat veel families nu treft en voor nog veel meer mensen de sociaal-maatschappelijke dramatiek waar we in Corona-tijd mee moeten omgaan. De onzekerheid op het gezondheidsvlak in combinatie met de ingrijpende economische gevolgen ontwrichten het normale dagelijks leven. Ongetwijfeld hebben we daar nog zeer lang last van. Slechts heel langzaam zullen we het normale leven weer kunnen oppakken. Veel zal afhangen van onze sociale discipline (afstand houden), thuisisolatie van besmette personen en hun directe omgeving, de uitkomsten van het onderzoek naar de ontwikkeling van groepsimmuniteit en het vinden van de juiste antivirale medicatie.

Ik deel het optimisme van de KNVB niet en schaar mij achter mijn professionele collegae van het voortreffelijke RIVM. Herstart van bijvoorbeeld het “normale” amateurvoetbal in augustus/september is voor mij zeker nog geen voldongen feit.

Zoals eerder aangegeven zijn de gevolgen ook voor IFC natuurlijk groot. Sportief, qua clubgevoel en financieel. Vanzelfsprekend ook met gevolgen voor ons huishoudboekje nu en voor het komende seizoen. De broekriem wordt aangetrokken, waarbij de toegezegde steun van gemeente, ING en KNVB natuurlijk zeker helpt. Wij hopen dat onze gewaardeerde sponsors hun bedrijven overeind kunnen houden en de zo broodnodige sponsoring van onze club willen doorzetten.

Besturen betekent inspelen op de huidige problemen en zoals eerder aangegeven hebben we al een pakket van maatregelen tot uitvoer gebracht. Maar goed leiding geven betekent ook alvast kijken naar de toekomst. Hoe starten we weer op, zorgen we zo snel mogelijk weer voor een geoliede machine qua trainen en spelen, maken we het weer ouderwets gezellig en niet te vergeten hoe luiden we ons fantastische nieuwe kunstgrasveld 5 waardig in?!

Selectienieuws Zondag 1

Natuurlijk willen we ook sportief de draad weer gaan oppakken zodra dat kan. Een onderdeel daarvan, naast de zo belangrijke andere doelgroepen binnen onze club:  jeugdopleiding, girlsafdeling, vriendenteams en Zaterdag 1, is de samenstelling van de selectie van Zondag 1.

Twee maanden geleden heb ik al gemeld dat we 80% van de bestaande basisspelers binnen boord hebben weten te houden. Voor de vervanging en voor het versterken van de onderlinge concurrentie en daardoor een sterkere en bredere selectie, is er gezocht naar een mix van spelers die zich hebben bewezen op dit niveau en dus direct een versterking vormen, in combinatie met jonge, frisse talenten waarvan we denken dat ze nog veel groeien kunnen. Bij dit laatste hebben we met name ook steun gekregen van onze voormalige “patron” Ronnie Nouwen, een van de beste spelers ooit van IFC en nu een zeer gepassioneerde opleider bij Charlois.

Eerder is de komst van Mike Langerak en Jesper Harmans gemeld.

Nieuw:

  • Mahmut Sonmez, een echte klasbak, speelde voor Barendrecht en Kozakken Boys, komt over van RVVH en is een ervaren, snelle en behendige aanvaller
  • Gilliomar Leona, speelde onder andere voor Smitshoek en Jodan Boys, verruilt nu Charlois voor IFC. Is eveneens een ervaren, snelle aanvaller met een voortreffelijke voorzet
  • Dylan Vyent, is zo`n jong talent. Maakt eveneens de overstap van Charlois. Atletische, sterke verdediger.
  • Nayron Mathilda, jonge en zeer talentvolle aanvaller van Charlois

Wij wensen hen veel succes bij de club.

Allerbelangrijkste is echter nu om met elkaar gezond te blijven, ons te houden aan alle adviezen en optimisme te houden. Er komen weer betere tijden! Ook voor IFC!

Hopelijk tot snel weer langs de lijn.

 

Cees Bijl, voorzitter