NIPT VERLIES IFC BIJ HOOGVLIEGER HALSTEREN

tekst: Cees van Heeren

Na de goede thuisoverwinning van vorige week tegen het sterke DHC leed IFC thans een nipte 2-1 nederlaag bij hoogvlieger Halsteren in een wedstrijd waarbij een gelijke stand terecht geweest zou zijn.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd weer beschikken over de schorsingsvrije Stephen Emelina. Mede wegens de wegens een handbreuk afwezige Chayo Maria had hij gelijk weer een basisplaats toebedeeld gekregen. Daarnaast waren ook Danny Versluis en Jordi Fok weer fit en begonnen op de reservebank. Wegens ziekte ontbrak wel reservekeeper Lorenzo van Trijp.

Na een aftastende en gelijk opgaande eerste deel van de wedstrijd, zonder echte doelkansen voor beide ploegen opende de thuisploeg in de 21ste minuut de score door de zeer ervaren oud-prof Amoah (o.a. ex NAC Breda en Vitesse), die hiermee al zijn vierde competitietreffer liet optekenen. Kort hierna behoedde keeper Bas van Zee met een knappe redding de Ambachters op een inzet Nijs voor een grotere achterstand. In het laatste kwartier voor de rust was IFC tot twee keer toe, telkens via Akin Arslan zeer dicht bij de gelijkmaker. Helaas voorkwam de paal en doelman Arien Pietersma dit. De ruststand was derhalve 1-0.

Na de rust kreeg IFC snel een enorme domper te verwerken toen spits Yoeri Rombouts (in zijn 60ste officiële wedstrijd ingaande seizoen 2014-2015) bij een verdedigende actie een hamstringblessure opliep en vervangen moest worden. Hierna ontstond van beide kanten een rommelige fase, waar de thuisploeg een einde aan maakte. Na een aanval over de linkerkant kon de bij de tweede paal vrijgelopen Zimmerman de voorzet van de net ingevallen Dietvorst afronden voor de 2-0. Hierna zette IFC de schroom van zich af en nadat al een doelpunt wegens buitenspel van Marwin Richard geen goedkeuring kreeg van het arbitrale trio, was het enkele minuten later wel raak. Ufuk Akkanoglu speelde targetman Richard aan, die de bal doorkopte op de lopende Danny Slingerland. Na een daarop volgende overtreding op hem door de doelman benutte aanvoerder Danny Slingerland de terecht toegekende penalty voor de aansluittreffer 2-1. Zijn eerste competitie doelpunt van dit seizoen.
Hierna ontstond er een echt voetbalgevecht, waarbij beide ploegen kansen en mogelijkheden kregen om tot scoren te komen. Het in de slotfase zeer opportunistisch spelende IFC had de pech, dat de bal net niet goed wilde vallen. Zo verdween onder meer een dropkick van Slingerland naast het doel, Frits Paap zag zijn schot tegen het gezicht van de doelman komen, die ook een kopbal van Richard stopte. Na zes minuten blessuretijd moest IFC (negende) genoegen nemen met een nipte nederlaag tegen het op de derde plaats staande Halsteren.
Volgende week zondag speelt IFC thuis tegen het op de 12e plaatst staande RKAVV uit Leidschendam.

Halsteren – IFC: 2-1 (1-0). 21. 1-0 Matthew Amoah, 65. 2-0 Jurik Zimmerman en 73. 2-1 Danny Slingerland.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (52. Frits Paap), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina (85. Jordi Fok), Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu (83. Danny Versluis).