Nipte overwinning van IFC tegen VVGZ

In de 2e klasse F boekte IFC een nipte 1-0 overwinning op VVGZ. Hierdoor houdt de ploeg uit Ambacht enigszins aansluiting bij de top twee van de ranglijst, terwijl VVGZ naar zijn derde achtereenvolgende nederlaag op de zesde plaats is terug te vinden.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige week had trainer/coach Ron Timmers van IFC met Oussama el Hajouti, Mohamed el Bannasri, Bobby Vos en voor het eerst dit seizoen captain Danny Slingerland aan vier andere spelers een basisplaats toegekend. Bij het VVGZ van trainer Dimitri Hooftman stonden met Noah Jamin, Wessel van den Heuvel en Remco Wuister drie andere spelers aan de aftrap. De geblesseerden Paul Scheurwater en Tycho Los ontbraken.

Matchwinner Tom van Oorschot

In de eerste helft was IFC de bovenliggende partij maar doelman Yordi Godijn onderscheidde zich door schoten van Acharaf el Hajouti, Danny Slingerland, Bobby Vos en Mohamed el Bannasri onschadelijk te maken. Ook een kopbal van Tim Willemstijn kwam in handen van deze doelman.
VVGZ zelf kwam amper aan aanvallen toe en was het meest dreigend geweest bij een schot van Denzel dos Santos, dat door keeper Jeroen de Veij werd gestopt.

Na de rust bleef IFC weliswaar een overwicht houden, maar VVGZ liet zeker ook meer zien aanvallend dan voor de rust. Zo trof Remco Wuister na een voorzet van Jaap Swank het lichaam van de goed zijn doel verkleinende De Veij. Later mikte de ingevallen Loldi Soares de Brito nog naast. Zo´n vijf minuten voor het einde was het IFC dat scoorde. Bij een ingeschoten bal van Mohamed el Bannasri weerde doelman Godijn wel af, doch de rebound werd verzilverd door de bij VVGZ in de jeugd opgeleide Tom van Oorschot 1-0. IFC overleefde vervolgens het slotoffensief van de ploeg uit Zwijndrecht.

Volgende week zaterdag 11 november reist IFC naar koploper Oranje Wit. VVGZ ontvangt in een thuiswedstrijd het nog puntloze Streefkerk.

IFC – VVGZ: 1-0 (0-0).
86. 1-0 Tom van Oorschot.
Opm. Scheidsrechter A. Hilgersom uit Den Haag floot goed en kon zijn kaarten in het sportieve duel op zak houden.
De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (89. Jayson van der Linden), Danny Slingerland (70. Ties van Aggelen), Bobby Vos (46. Michael Slingerland) en Ramon van der Wal (70. Mark Zwang).

De spelers van VVGZ: Yordi Godijn; Mike Roodhorst, Noah Jamin, Jesse van Wingerden, Pim Swank, Mark Swank, Julian Drescher, Remco Wuister, Denzel dos Santos, Jaap Swank en Wessel van den Heuvel. Ingevallen: Lodi Soares de Brito, Wesley de Hoog en Thom Kraaijeveld.