Nog steeds niet verloren…….

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen Dubbeldam JO15-4.
Wederom kregen we hulp van Bastiaan en Timo van JO15-3 omdat we nog steeds te kampen hebben met (langdurige) blessures. Maar gelukkig was Youri weer voldoende hersteld om minuten te maken in ons dreamteam:-)
Een tegenstander met, slechts, 6 punten uit 5 wedstrijden zou toch geen probleem mogen zijn, maar het bleek dat IFC een taaie dobber zou krijgen aan Dubbeldam. Voor een ploeg, welke tegen de koploper voetbalt, is er altijd een extra stimulans om de strijd aan te gaan – zie Ajax gisteren 🙂
De eerste helft was vooral een wedstrijd, waarbij beide teams elkaar weinig ruimte gaven en er was geen direct, beter team en dat hield in dat het weer een spannende wedstrijd zou worden.
Doordat Tigo ook afwezig was, stond Jerry op deze positie en, ondanks, een vervelende blessure, wist hij vanaf een meter of 20, over de keeper te schieten; wat een bijzonder fraai doelpunt!
En gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in.
Onze doelpuntenmaker kreeg ijs op de voet om maar door te kunnen spelen, want al met al is het wel een heel gepuzzel voor de coaches om op iedere positie, een sterke speler te zetten. Ook Bastiaan gaf na de rust aan, graag te wisselen, wat op zich best logisch is als je al 3 weken, 2 wedstrijden op een zaterdag speelt.
Dubbeldam wist een volgende keer de verdediging te breken en door een gebrekkige communicatie in het 5 meter gebied, viel de bal voor de voeten van een speler van Dubbeldam en onhoudbaar voor Wouter; 1-1.
Meer op mentaliteit als op kwaliteit zette iedereen bij IFC de schouders eronder en aangemoedigd door de vele enthousiaste toeschouwers werd actie na actie ondernomen, maar het lijkt de afgelopen weken wat moeizamer te gaan – of zijn we gewoon verwend door, of gewend aan, de vele overwinningen…?
Een actie over rechts en onze spits, Dylan, wist bijzonder fraai de bal over de keeper te stiften; 2-1…!!!!
De wedstrijd liep op het eind en we telden de 3 punten al, maar waar we voor vreesden, gebeurde; Dubbeldam zag nog een kans en, toch wat klungelig, en zeker niet nodig, wist de doorbrekende speler, de korte hoek te vinden en het was 2-2 – helaas, maar waar…
Een laatste aftrap van IFC en de scheidsrechter floot af – balen…!
Maar goed, we hadden er kei- en keihard voor gewerkt en dan is het toch jammer dat die inzet niet wordt beloond met 3 punten. Desalniettemin staan we nog steeds bovenaan met 14 punten uit 6 wedstrijden en hebben we sinds 3 september 2016(!) nog steeds geen wedstrijd verloren – grote klasse, mannen!
Voor komend weekend stond er een uitwedstrijd tegen ASWH op het programma, maar deze zal verplaatst worden omdat ASWH teveel thuiswedstrijden heeft op 8 april. In eerste instantie zou de wedstrijd verplaatst worden naar vrijdagavond 7 april, maar intussen is het verzoek gedaan om de wedstrijd te verplaatsen naar dinsdag 18 april – dit is echter nog niet 100% bevestigd, dus we houden jullie op de hoogte.
Komende zaterdag is er dus, voorlopig, geen wedstrijd gepland en een weekje rust zal voor sommigen wel prettig zijn en dan hopen we de week erna weer verder kunnen in deze spannende competitie.
Uiteraard trainen we wel door en zien we elkaar!