Normale uitslag bij De Fendert tegen IFC

In de zomermiddag voetbal wedstrijd tussen het gedegradeerde De Fendert en de kampioen IFC in de 3e klasse C was de einduitslag op zaterdag 13 mei een vrij normale 1-6 overwinning voor de kampioen.

Ten opzichte van de laatst gespeelde competitiewedstrijd thuis tegen SSS begonnen er drie andere spelers in het basisteam van trainer Ron Timmers. Oussama el Hajouti en Yannick Jansen keerden terug in de basis, terwijl Robin Benningshof een eerste basisplaats gekregen had dit seizoen. Tom van Oorschot, Yoeri Rombouts en Siem Geluk ontbraken om diverse redenen.
Bij de gastheren ontbraken hun beide teamtopscorers Krijnen en Palings.

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat IFC scoorde en het veldoverwicht in cijfers uitdrukte. Daarvoor was enkele keren het doel te hoog gezocht en werd een kopbal van Yannick Jansen van de doellijn weggewerkt. Op een inzet van Noah de Neijs redde doelman Stomphorst stijlvol. Maar uit de daaropvolgende corner van Danny Slingerland knikte centrale verdediger Tim Willemstijn raak voor zijn 5e competitiegoal dit seizoen. Nog geen twee minuten later bij de volgende aanval was het Noah de Neijs die in tweede instantie de score verdubbelde 0-2.
Door een fout achterin kon De Fendert vervolgens tegenscoren. Maar het antwoord kwam heel snel toen Nick de Veij met binnenkant voet het verschil weer op twee bracht.

Na de rust was het in de 55e minuut Michael Slingerland op aangeven van zijn broer en aanvoerder Danny Slingerland die de score verder verhoogde. Dit was overigens het 30ste competitie doelpunt van deze aanvaller, waarmee hij op gelijkte hoogte komt van Rombouts. Enkele minuten later was het Oussama el Hajouti, die een door hemzelf opgezette aanval afmaakte 1-5. Hierbij negeerde de scheidsrechter, het zeer waarschijnlijk terechte, vlagsignaal wegens buitenspel. Na voorbereidend werk van de ingevallen Quinten Plaisier en terugleggen door Nick de Veij kogelde Perry van Eijken de 1-6 binnen. In deze stand kwam geen verandering meer mede omdat keeper Jeroen de Veij in de slotfase een tweede tegen doelpunt bij een schot van Frijters verijdelde.

IFC is met nog twee wedstrijden te spelen derhalve nog steeds hard op weg om voor het tweede achtereenvolgende seizoen zijn competitie ongeslagen te gaan beëindigen.
Op zaterdag 20 mei 2023 speelt IFC de volgende en tevens zijn laatste competitie thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen het op de vijfde plaats staande Klundert.
Opm. Scheidsrechter H. van Meerkerk gaf gele kaarten aan Boelens, Machielse (De Fendert), Benningshof en N. de Veij (IFC).

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Nick de Veij, Robin Benningshof, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Jochem Touw en Noah de Neijs.
Invallers: Dennis de Koning, Quinten Plaisier, Rowan Weesie en Valentijn de Bruin.