Oefenwedstrijden 28 augustus

Oefenwedstrijd 28 augustus

IFC Zaterdag 1 wint met 5-0 van Bolnes

IFC 19-3 wint met 2-1 van Groote Lindt.
Zie verslag hieronder.


IFC JO19-3 in 1e oefenwedstrijd al goed op dreef.
Na een lange zomervakantie waarin iedereen natuurlijk een strak trainingsprogramma van water en salades heeft gevolgd de 1e oefenwedstrijd tegen 2e klasser Groote Lindt JO19-2.

Nog niet iedereen was aanwezig, maar met een aantal versterkingen in de vorm van Maslama en Sem werd onder het toeziend oog van diverse supporters al prima gebald. De conditie was nog wat weg, alleen de compensatie via de wilskracht en drive om met elkaar te spelen compenseerde dat meer dan genoeg.

De mannen vonden elkaar over het algemeen alweer prima. Kleine slordigheden en wat teveel ruimte tussen met name de verdedigende linie en de middenvelders waren er echter nog wel.

Groote Lindt hanteerde vaak de lange bal en steekpasses achter de verdedigers en dat maakte het lastig te verdedigen. Owen stond goed op te letten en kwam vaak uit om die tussenvallende ballen te onderscheppen. Dat was klasse gedaan. Hou dat vol !

Het team creëerde meer dan genoeg kansen maar helaas net geen goals door sterk keeperswerk of wat te gehaast schieten of net blokken. Uit een lange bal rondde de tegenstander een mooie aanval goed en netjes af. Een onverdiende achterstand, maar nog niets aan de hand.

Het team bleef gewoon goed spelen en in de rust zijn nog wat puntjes op de i gezet. Na de rust werd dichter bij elkaar gespeeld en de 2e bal was bijna iedere keer voor IFC. Veel kansen maar de keeper wilde van geen wijken weten.

Onze mannen bleven geduldig de bal rondtikken en het tempo opschroeven. Een goal kon niet uitblijven en uit een vlijmscherpe counter werd in de 16-meter wat getikt en uiteindelijk gescoord. Een meer dan terechte gelijkmaker !

Het team wilde meer en voelde dat de winst in de lucht hing. Vol overgave bleven ze knokken, tikken en ook nu scoren. Een prima voorsprong. Groote Lindt had het zwaar, maar bleven ook strijden met zelfs een bal op de lat. IFC kreeg nog meer moed en bleef rustig verder aanvallen.

Genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien alleen de keeper deed het helaas prima. Het bleef spannend want de counters waren soms nog best gevaarlijk. Iedereen was doodop én vastberaden om de winst binnen te slepen. Op wilskracht is dat gelukt. Een uitstekende opsteker om verder te gaan op de basis van afgelopen seizoen.

De komende weken nog verder aan de conditie en afronding in de training om het nog beter en langer vol te kunnen houden. Top gedaan in ieder geval en met deze instelling en teamspirit kunnen we voort naar de beker- en competitie.