Onderlinge wedstrijden goed ontvangen

Het blijft natuurlijk een vreemd idee: De competitie zou nu volop bezig moeten zijn en de werkelijkheid is dat we met de jeugd onder 18 alleen onderlinge oefenwedstrijden mogen organiseren. En dat is dan ook wat we vandaag, maar ook de komende zaterdagen, organiseren.

We gebruiken de wedstrijden om onze jeugd te bieden wat zij van een voetbalclub mogen verwachten en we hebben de wedstrijden gebruikt om te scouten. Welke spelers vallen positief op, welke spelers vallen negatief op.

Het weer was verrassend goed en dat draagt ook bij aan de bijzonder goede sfeer op de velden. Negatieve zaken waren er praktisch niet. Een team viel op omdat er gescholden werd. En er waren toch wat ouders die bij de hekken bleven kijken. Nadat een van de technisch coördinatoren voor de derde keer uitgelegd had dat het niet mocht, vertrokken de toeschouwers. En voor de goede orde: het is niet dat IFC toeschouwers verbiedt om te kijken, het zijn de regels die het kabinet en de KNVB en de gemeente voorschrijven.

We kregen ook nog bezoek van twee BOA’s. Na een goed gesprek en een inspectie hoe we alles geregeld hadden, kregen we een compliment dat er helemaal niets op aan te merken was. Dat de deur boven richting kantine open was werd goedgekeurd omdat daar nu eenmaal onze AED ligt.

Het was zeker in de morgen te donker voor mooie foto’s. Desondanks staat hier een fotoverslag voor de ouders, die er nu eenmaal niet bij mochten zijn.

En deze dag was alleen mogelijk dankzij onze vrijwilligers….