Onnodige nederlaag voor IFC bij Halsteren

Hoewel IFC lang uitzicht leek te hebben op minimaal een terechte puntendeling bij het hoog geklasseerde en ambitieuze Halsteren werd er toch onnodig met 1-0 verloren.Hierdoor blijft IFC net boven de nacompetitiestreep als twaalfde in de rangschikking staan.

Trainer Robert Verbeek had aan dezelfde elf spelers het vertrouwen gegeven, die ook vorige week aan de aftrap stonden. De weer van zijn schorsing verloste Juhtlen Castillo begon als wisselspeler. Keeper Davey van Pelt verdedigde overigens voor de 50stekeer het doel van de Ambachters in een officiële KNVB-wedstrijd.
Bij de thuisploeg bleef overigens de niet helemaal fitte teamtopscorer Francis Kabwe Manengela de gehele wedstrijd op de reservebank zitten.

In eigen huis tegen IFC was het echter de pas vader geworden Perry Bierkens die zijn niet echt sterk spelende ploeg Halsteren een kwartier voor tijd op 1-0 kopte en uiteindelijk zorgde voor een nederlaag van de Ambachters.
Vooral in de eerste helft maakte IFC het spel en kregen ze ook de beste kansen om een doelpunt te scoren. Al na enkele minuten spelen trof Everon Pisas na een pasje van Joey Grootenboer via de vingers van doelman Pietersma de paal. Ongeveer 20 minuten later probeerde dezelfde speler het opnieuw, maar deze keer zorgde zijn inzet voor geen probleem bij de doelman. Even later bezorgde hij de bal bij aanspeelpunt Grootenboer, maar helaas maaide die in kansrijke positie over de bal. Ook mikte aanvoerder Danny Slingerland nog een keer een vrije trap te hoog. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Perry van Eijken bij een soortgelijke overtreding als waarvoor hij 20 minuten eerder ook al een gele kaart had ontvangen, zijn tweede gele en dus een rode kaart. Met een gele kaart dus op zak en de plaats van de nieuwe overtreding (halfweg de helft van de tegenstander aan de zijkant van het veld) was dit dus een allesbehalve slimme zet van de ervaren speler.
Doordat IFC nu verder in onder tal moest konden de gastheren het initiatief naar zich toetrekken en waren nog voor de rust gevaarlijk met een kopbal over het doel van Beerendonk.

Nadat voor Halsteren opnieuw Beerendonk een vrije kop kans had gemist, was het IFC dat bijna op een voorsprong kwam. Tien minuten in de tweede helft raakte Pisas namelijk de lat. Halfweg dit wedstrijddeel kwam de boomlange De Bonte voor de thuisploeg is het veld om alsnog wat te forceren. Echter niet heel veel later werd ook hun speler Zimmerman met een directe rode kaart naar de kleedkamer gestuurd. Dit na een harde attack op Pisas. Zowel qua spelersaantal als spelaandeel was de wedstrijd vanaf dan weer in evenwicht. Juist in die periode was het na een overtreding van Slingerland en de door Didi genomen vrije trap, dat Bierkens dus voor de bevrijding zorgde voor het thuisteam. Deze achterstand kon IFC in het resterende deel van de wedstrijd jammer genoeg niet meer egaliseren.

Zo eindigde opnieuw, voor de vijfde keer op vijf deze eeuw een competitie uitwedstrijd bij Halsteren in een nederlaag. Gezien het veldspel en de eigen kansen was er dus sprake van een onnodige nederlaag, maar wel een die voldoende positieve elementen bevat voor het vervolg van de competitie. Daarin vervolgt IFC op zondag 6 april de wedstrijden met een thuiswedstrijd tegen de SV Meerssen, aanvang 14.00 uur.

Halsteren – IFC: 1-0 (0-0).
78.1-0 Perry Bierkens.

Opm. scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp bijgestaan door dhr. B. van Lith en R. Kunst had dus twee uitsluitingen en gaf verder nog gele kaarten aan Beerendonk (Halsteren) alsmede aan Cimen en Castillo (IFC).

Spelers IFC:Davey van Pelt; Edison Warner (76. Marcelo Gomes da Veiga), Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina (82. Juhtlen Castillo), Achraf el Hajouti (67. Marco Bouwman), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren