Ontluisterende nederlaag voor IFC

In de 100ste wedstrijd in de hoofdklasse leed IFC een ontluisterende 1-6 thuisnederlaag tegen Alphense Boys. Ook vorige week werd met dezelfde cijfers al verloren van de huidige koploper Baronie. De Ambachtse hoofdklasser lijkt derhalve nog in een soort van winterslaap te verkeren.

Trainer Virgil Breetveld had overigens aan dezelfde elf spelers het vertrouwen gegeven, die ook vorige week in de basis begonnen in de hoop op een sportieve revanche.
In de openingsfase zag het er niet naar uit dat IFC na 90 minuten voetbal de hoogste thuisnederlaag over de laatste zeven jaar zou gaan leiden. Immers na een goede actie van Juhtlen Castillo rondde hij fraai af met een krul in de verre hoek voor de 1-0 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft waren de gasten uit Alphen aan den Rijn echter spelbepalend en moest keeper Davey van Pelt enkele keren handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Enkele minuten voor het rustsignaal viel dan ook de niet onverdiende gelijkmaker uit een directe vrije trap van Krop 1-1.

In de rust bleef de geblesseerd geraakte Tim Willemstijn achter in de kleedkamer en nam Stephen Emelina zijn plaats in de verdediging over. In de tweede helft veranderde weinig of niets aan het spelbeeld. Helaas was Michael Potkamp zo ongelukkig in de 54ste minuut om de bal in zijn eigen doel te werken, waardoor de gasten gemakkelijk aan een voorsprong kwamen. Nog geen vijf minuten later was het Meiring die de bal met effect in de verre hoek tegen de touwen schoot 1-3. Hierna stortte IFC echter helemaal in, berustte in een nederlaag en kon Alphense Boys heel eenvoudig uitlopen naar de uiteindelijke zeer ruime 1-6 overwinning.
Aan de kant van IFC moest de Alphense doelman Van de Linden in de tweede helft toch nog twee keer redding brengen op inzetten van Danny Slingerland en in de slotminuut van Joey Grootenboer.

Ondanks deze tweede behoorlijke zeperd op een rij staat IFC nu op de 8e plaats in de stand met 20 punten uit 15 wedstrijden en bedraagt de voorsprong op de ploeg die op de 13e en nacompetitie plaats staat nog steeds zeven punten.
Voor zondag 3 februari staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Het betreft een uitwedstrijd tegen het op de 11e plaats staande Minor uit Nuth, aanvang 14.30 uur.
IFC – Alphense Boys: 1-6 (1-1).
6. 1-0 Juhtlen Castillo, 43. 1-1 Patrick Krop, 54. 1-2 Michael Potkamp (e.d.), 58. 1-3 Wessel Meiring, 77. 1-4 Nick Broekhuizen, 80. 1-5 Thom Nouwens en 87. 1-6 Arjan Ouwendijk.
Opm. scheidsrechter Stef Bogers uit Budel bijgestaan door dhr. I. Larijn (Dordrecht) en S. Weeda (Oudenbosch) had geen enkele moeite in het sportieve duel en hield de kaarten dan ook op zak.

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo, Tim Willemstijn (46. Stephen Emelina) en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren