Opnieuw 0-2 verlies van IFC tegen Halsteren

Tekst: Cees van Heeren

Net als enkele maanden terug in de uitwedstrijd verloor IFC ook zijn thuiswedstrijd tegen het ambitieuze Halsteren, dat zo snel mogelijk naar de derde divisie wilt, met dezelfde 0-2 cijfers. Waar IFC daardoor op de negende plaats in de stand blijft staan, stijgen de Brabanders naar de tweede plaats.

Zowel IFC als Halsteren zagen hun competitiewedstrijden de laatste twee weken afgelast worden. Ten opzichte van de laatste gespeelde wedstrijd op 18 februari tegen Juliana´31 stelde trainer Breetveld in de 75ste wedstrijd van IFC op hoofdklasse niveau, drie andere basisspelers op. Nico Ramos (na schorsing), Perry van Eijken (na blessure) en Noel Goossens. Billy Nzojyibwami en Jeremey Hensen begonnen daarentegen als wisselspeler.

Halsteren begon wat beter aan de wedstrijd, maar al snel hielden de compact spelende teams elkaar in evenwicht. Nadat na bijna tien minuten spelen de opgerukte Ozan Cimen zijn schot geblokt zag worden, was het bijna uit de daaropvolgende counter raak voor de gasten. Op aangeven van de door een scout van Sparta bekeken Jagernath schoot Abdendi op de lat. Een goede tien minuten later was het aanvoerder Danny Slingerland die de bal uit een vrije trap ook tegen de lat schoot. Nog voor het uur spelen was opnieuw IFC dicht bij een treffer. Noel Goossens (zijn 2e basisplaats in de competitie) zette goed druk en jaagde door, veroverde de bal en schoot deze vervolgens op de paal. Enkele minuten voor het rustsignaal toonde keeper Davey van Pelt zijn klasse door de bal uit een vrije trap van Van der Kreeke knap in corner te verwerken.
De ruststand was derhalve gelijk aan de beginstand 0-0.

Na een kwartier spelen toen inmiddels Jeremey Hensen voor de licht geblesseerde Edison Warner in het veld gekomen was een heel mooie aanval van IFC over wel tien schijven, maar helaas was de in de eerste helft al ingevallen doelman Lazaroms paraat op de poging van Ozan Cimen.
Nadat het twee keer bij eerder balverlies op eigen helft nog net goed ging, was het bij de derde keer wel raak voor de gasten. Deze keer een onjuiste pass van Achraf el Hajouti werd onderschept en de derde Halsteren speler die de bal raakte, Jagernath scoorde de 0-1. IFC wisselde weliswaar aanvallend, maar kon weinig uitrichten tegen de sterkste defensie van deze hoofdklasse. Tien minuten voor het eindsignaal viel de beslissing. Na een corner en een kopbal viel de bal in het doelgebied voor de voeten van verdediger Bierkens, die de 0-2 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week zondag 18 maart 2018 speelt IFC om 14.30 uur een uitwedstrijd bij het één plaats hoger geklasseerde en twee punten meer tellende Nuenen.

IFC – Halsteren: 0-2 (0-0)
64. 0-1 Nishant Jagernath 79. 0-2 Perry Bierkens.
Bijz.: scheidsrechter P. van der Pol uit Zwolle bijgestaan door dhr. B.A.C. Smets (Eindhoven) en dhr. J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede) gaf 4 gele kaarten aan Voermans, Meijer, Bandjar en Beerendonk (allen Halsteren).
De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Damiano Vaudo, Edison Warner (57. Jeremey Hensen), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti (75. Billy Nzojyibwami) en Noel Goossens (80. Marwin Richard).