Opnieuw bekerwedstrijd IFC tegen Sliedrecht

In de 3e ronde van het bekertoernooi treffen met IFC en Sliedrecht twee ploegen elkaar, die eerder in het seizoen in de eerste bekerpouleronde al tegenover elkaar stonden. Toen won IFC de wedstrijd in Sliedrecht met 2-3.

De Tegenstander Sliedrecht:
De vv Sliedrecht is opgericht in 1912.
Het eerste elftal van Sliedrecht komt thans voor het 7e achtereenvolgende seizoen uit in de eerste klasse en wel in de 1e klasse D van West 2.
Nadat begin september trainer Marco Verbeek koos voor een overgang naar Baronie is de later aangestelde trainer Marco Jalink inmiddels ook opgestapt na een 9-1 competitie nederlaag. De assistenten Coen van der Waal en Ronald den Ouden nemen nu voor de tweede keer dit seizoen de honneurs waar als verantwoordelijken.
In de competitie gaat het gewoon slecht. Na 10 gespeelde wedstrijd neemt het team de 13e en laatste plaats in met slechts één (1) behaald punt door middel van een 1-1 gelijkspel in een thuiswedstrijd tegen Papendrecht. Het doelsaldo is ronduit negatief met 12 doelpunten voor en 39 tegen.
Topscorer zijn Aaron Bashir en Benjamin Meijdam elk met drie goals.
In het bekertoernooi werd in de poulefase gewonnen van GRC´14 (3-0) en Sleeuwijk (4-1) en in de tweede ronde van Drechtstreek (3-0).

Historie:
Begin september troffen beide teams elkaar zoals geschreven in Sliedrecht in de poulefase. Na een meer dan prima eerste helft leidde IFC met de rust met 0-3 door doelpunten van Oussama el Hajouti, Mohamed el Bannasri en een eigen doelpunt. Door doelpunten van Marciano Simonis en Rick Bronwasser van Sliedrecht in de 2e helft, waarin IFC ook zelf meerdere goede kansen niet wist te verzilveren, werd onder tropische omstandigheden een eindstand van 2-3 bereikt.

Waar te zien:
Hoewel Sliedrecht één klasse hoger speelt, zal IFC gezien de competitievorm van beide ploegen op papier de favoriet zijn in deze wedstrijd. Maar in bekerwedstrijden is uiteraard alles mogelijk en wedstrijden beginnen gewoon met 0-0. De wedstrijd start op zaterdag 16 december om 12.45 uur op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht.
Na afloop van de wedstrijd vindt er om 16.00 uur een Kerst Rad van avontuur plaats in de kantine.