OPNIEUW EEN NEDERLAAG VOOR IFC

Ook in de derde wedstrijd na de winterstop leed IFC in de hoofdklasse B een nederlaag, nu tegen Minor uit Nuth met 3-0 waardoor IFC nu op de 10e plaats op de ranglijst is beland en moet uitkijken om niet in de gevarenzone te belanden. Immers de marge op de ploegen die aan het einde van het seizoen nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen bedraagt op dit moment 9 punten (Vlissingen) en 5 punten (Leonidas).
Trainer Virgil Breetveld begon met precies dezelfde elf spelers aan de aftrap die vorige week tegen Alphense Boys speelden en waar smadelijk met 1-6 van werd verloren.
Michael Potkamp speelde daarmee zijn 50ste officiële KNVB wedstrijd voor IFC. In de eerste helft was er in het eerste halfuur weinig te beleven voor beide doelen met IFC wat meer balbezit. De ban werd gebroken toen na slordig balverlies in de voorhoede werkelijk de eerste kans van Minor de 1-0 betekende. Een fraai afstandsschot van een meter of 25 zeilde in de bovenhoek achter keeper Davey van Pelt. Daarna kwam IFC wat beter in de wedstrijd. Er waren een paar mogelijkheden maar de grootste kans was er vlak voor rust toen Juhtlen Castillo alleen voor keeper Lennart Quaden kwam maar de 100 % kans veel te onbesuisd hoog over schoot.
In de tweede helft , waar Juhtlen Castillo in de rust werd vervangen door Noël Goossens, was het IFC wat de klok sloeg. Het tempo lag aanmerkelijk hoger dan de eerste helft en Minor stond met 10 man met de rug tegen de muur en kwam nauwelijks van de eigen helft af. Maar wat al weken het probleem is bleek ook nu, er is een gebrek aan scorend vermogen. Tot de zestien meter gaat het veldspel goed maar er is niemand die de trekker kan overhalen waardoor de keeper van Minor maar weinig te doen kreeg. En wat vaak gebeurt als je zelf niet scoort gebeurde nu ook. Balverlies van Achraf el Hajouti op het middenveld leidde tot een snelle counter van Minor en de 2-0 in de 80e minuut . Vlak daarna kwam de thuisclub erg goed weg toen Everon Pisas prima inschoot maar een verdediger miraculeus nog met zijn schouder de bal nog uit het doel kreeg. Met 2 wissels, Stephen Emelina en Mo el Bannasri voor Michael Potkamp en Tim Willemstijn werd geprobeerd het tij te keren. Maar weer balverlies, nu dit keer van Perry van Eijken en een counter van Minor betekende vlak voor tijd de genadeklap.
Al met al een onverdiende nederlaag voor IFC. Inzet en werklust was er voldoende deze wedstrijd maar er zal toch gescoord moeten gaan worden wil je winnen. A.s. zondag 10 februari is er de cruciale wedstrijd thuis tegen Leonidas waarbij getracht moet worden om nu wel de punten te pakken.
Minor – IFC: 3-0 (1-0)
26. 1-0 Issam Al Kamouchi, 80. 2-0 Amin Elalji en 88. 3-0 Amin Elalji.
Opm. Scheidsrechter Jan Tempelaar (Dordrecht) geassisteerd door dhr. T. Balta en dhr. G. Linke gaf drie gele kaarten aan spelers van Minor (Elalji, Gerets en Kunu).

Opstelling IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp (67. Stephen Emelina), Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo (46. Noël Goossens), Tim Willemstijn (78. Mohamed el Bannasri) en Joey Grootenboer.