Opnieuw net geen overwinning voor IFC

tekst Cees van Heeren

Net als vorige week wist IFC een voorsprong van twee doelpunten niet om te zetten in een overwinning. Ook nu weer scoorde de tegenstander O.S.S. 1920 in dit geval diep in de blessuretijd de 2-2 gelijkmaker.

Trainer Breetveld had één wijziging in de basisopstelling doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Perry van Eijken keerde terug, waardoor Achraf el Hajouti op de reservebank diende plaats te nemen.

In het eerste kwart van de wedstrijd voorkwamen zowel Stephen Emelina als Ronnie Nouwen met goede verdedigende acties, een potentieel zeer gevaarlijke situatie.
Bijna halverwege de eerste helft was het de doelman van de thuisploeg, die een fraai afstandsschot van Edison Warner uit de bovenhoek tikte. Uit de daaropvolgende corner was het Ronnie Nouwen die voor de 0-1 zorgde. De nog ongeslagen thuisploeg bleef ook gevaarlijk en was met een kopbal over het doel door Alkir dichtbij. Nog voor de rust lag hun doelman in de weg op een vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland.

Niet voor het eerst dit seizoen scoorde IFC vlak na de rust. Een goede aanval opgezet via Slingerland en de voorzettende Michael Potkamp werd door Jeremy Hensen van dichtbij afgerond voor de 0-2.
Door deze dubbele achterstand, ontwaakte de thuisploeg volledig en ging naarstig op zoek naar een aansluittreffer. Maar de beste kans ontstond eigenlijk voor IFC toen na een snelle ingooi van Jeremy Hensen onze aanvoerder alleen op de doelman kon afgaan, die de inzet zodanig van richting veranderde dat er slechts een corner ontstond. In de slotfase ontketende de thuisploeg een offensief waarbij het steeds opportunistischer ging spelen en in de 83ste minuut leverde dit een wat makkelijk gegeven en benutte penalty op door Van Sonsbeek.

In de fase daarna had IFC ook twee grote kansen via Perry van Eijken (in plaats van zelf te schieten een onderschepte breedtepass op een medespeler) en Jeremy Hensen (naast) om de wedstrijd definitief te beslissen maar ook O.S.S. 1920 had goede mogelijkheden. In de vierde minuut van de blessuretijd kregen de Ossenaren een vrije trap op 18 meter van het doel toegekend, die door Van Huijgevoort knap werd binnengeschoten voor de 2-2 eindstand.
Door dit gelijke spel blijft IFC op de zesde plaats staan op de ranglijst in de hoofdklasse B. Dit tot frustratie van de trainer, die dus in de laatste twee wedstrijden zijn ploeg in blessuretijd liefst vier punten zag verspelen.

Op zondag 15 oktober krijgt IFC de kans om wel weer een overwinning te boeken. Het thans op de 13e plaats staande BVC´10 uit Beek-Ubbergen komt dan voor het eerst in de geschiedenis naar Sportpark Schildman.

O.S.S. 1920 – IFC: 2-2 (0-1)
22. 0-1 Ronnie Nouwen, 47. 0-2 Jeremy Hensen, 83. 1-2 Rob van Sonsbeek en 90+4. 2-2 Mats van Huijgevoort.
Bijz.
: scheidsrechter N. Zeeman uit Sneek bijgestaan door dhr. A. Willems en dhr. G.M.M.H. Linke gaf drie gele kaarten waarvan aan IFC kant Marco Bouwman en Jeremy Hensen.

De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman, Edison Warner (52. Nico Ramos), Ronnie Nouwen, Haris Hasanovic (71. Marwin Richard), Perry van Eijken, Danny Slingerland (90+1. Damiano Vaudo), Jeremy Hensen en Michael Potkamp.