Opvallend IFC ZA5 verslaat sportief Wieldrecht ZA8

We rijden naar Wieldrecht, wat niet onze meest favoriete club is. We komen er al jaren en hebben niet alleen maar positieve herinneringen. Gelukkig zijn ervaringen uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Gelukkig maar.

Het inspelen op een bijveldje laat een fanatiek IFC zien en een ontspannen Wieldrecht. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat we gaan winnen, omdat ontspannen teams vaak goed kunnen voetballen en de informatie vooraf is dat ze alle wedstrijden thuis gewonnen hebben. Wij aan de andere kant hebben alle wedstrijden verloren. Maar de bal is natuurlijk rond.

Het weer is niet al te best en de eerste helft start een kwartiertje later omdat de scheidsrechter er niet is. Eén van de spelers van Wieldrecht komt naar het veld gelopen, draait het shirt binnenste buiten en fluit dat de wedstrijd kan beginnen.

Een boeiende wedstrijd want beide teams lijken aan elkaar gewaagd. Een leuk team dat Wieldrecht, met een paar heel snelle spelers en een paar wat minder snelle spelers en ook een team wat elkaar aanspreekt als zaken niet goed gaan. En voetbal is een spel van fouten dus dat elkaar terechtwijzen gebeurt regelmatig. Maar het wordt nooit ruw of vervelend.

IFC valt aan de andere kant op. Ik zie mooie combinaties, spelers die om de bal vragen en het elkaar coachen hoor en zie je over het hele veld. De opbouw geschiedt van achteruit en het lijkt met vlagen op sterk voetballen.

En dat resulteert in de 0-1 en ook niet een nieuw gezicht. Komt in voorgaande verslagen veel de naam Dylan als doelpuntenmaker voor, nu is het Thomas die de score opent. En ik kijk blij verrast als we ook de 0-2 maken. En weer is het Thomas.

Maar Wieldrecht blijft leuk meedoen en scoort de aansluitingstreffer. Dan scoort Wieldrecht weer, door toedoen van Thomas. Een eigen doelpunt en is het dus 1-3.

Het blijft echter spannend. De wind speelt een factor want over en weer zie je doelpunten niet vallen, waarbij het op afstand (ik heb zelf nooit gevoetbald), toch 100% kansen lijken te zijn. Als Rohan de 1-4 maakt is het een feit: IFC ZA5 wint haar eerste wedstrijd van het seizoen. Drie punten in the pocket!

De vraag is nu of IFC dit hoge peil kan vasthouden. Waren we vandaag nu zo goed of gaf Wieldrecht nou zo veel ruimte weg? We gaan het meemaken. Feit blijft dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken.

The Man of the Match: wat mij betreft het hele team….