Onverdiend of oneerlijk…?

Afgelopen zaterdag stond voor IFC JO15-5 de belangrijke wedstrijd tegen Oranje-Wit JO15-7 op het programma; een verschil van 2 punten tussen IFC en Oranje-Wit, dus een overwinning (of gelijkspel) zou voor ons handhaving van de koppositie zijn en bij verlies zouden we van plek wisselen…
Wederom misten we 3 spelers maar konden we gelukkig Bastiaan en Timo van JO15-3 lenen – waarvoor dank!
Kijkend naar de tegenstander zou er een duidelijk fysiek overwicht zijn, maar al snel bleek dat dit niet bepalend was voor de wedstrijd. Oranje-Wit was duidelijk een beter voetballend elftal, en wist menig duel te winnen, waardoor er voor onze mannen meer tegenstand was als dat we “gewend” zijn.
Balverlies zorgde ervoor dat een speler van Oranje-Wit alleen op het doel van IFC af ging, maar onze Wouter wist deze bal met een reflex naast het doel te werken – pffff gelukkig!
Maar goed, Oranje-Wit was duidelijk gewaagd aan ons en het spel verveelde geen moment!
Bij een volgende gevaarlijke situatie in ons strafschipgebied werd de bal niet correct weggewerkt en viel deze voor een speler van Oranje-Wit, die onhoudbaar in schoot en voor het eerst sinds weken stonden we achter!?!?
Een vreemde gewaarwording want ergens hadden we toch wel een onbestemd gevoel dat IFC niet zomaar de wedstrijd naar hun hand kon zetten en dat het deze keer echt wel spannend zou worden.
Gelukkig was Remy, na een verhuizing, snel ter plekke om als trainer een paar tactische wissels door te voeren, waardoor er meer dreiging kwam richting Oranje-Wit. Maar helaas, de rust gingen we in met een 0-1 achterstand…
In de rust werden de jongens aangespoord om er een tandje bij te zetten, wilden we niet met een nederlaag naar huis gaan. Het was goed om te zien dat een ieder begreep dat er nu werkelijk iets op het belang stond en vol goede moed, gingen we terug het veld op.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft; voetbaltechnisch was Oranje-Wit de betere ploeg, maar op mentaliteit en vechtlust wist IFC gelijkwaardig te blijven…maar ondanks diverse kansen, werd er niet gescoord. Aan de andere zijde van het veld gebeurde er niet veel, dankzij Wouter en een verdediging, die over het algemeen goed werk deed, maar ook wel merkte dat ze geen steek konden laten vallen, want Oranje-Wit zat er wel bovenop!
De minuten kropen voorbij en, ondanks een super spannende strijd, wilden we toch heel graag dat er gescoord zou worden door IFC en vanaf beiden zijden van het veld, werden onze jongens door Remy en Steven aangespoord om door te zetten.
Een aanval van IFC leek te smoren, maar dankzij aanhouden van Dylan en een niet balvaste keeper viel hij dan toch eindelijk; doelpunt!!! Iedereen die voor IFC was, slaakte een zucht van verlichting, want dit was echt heel, heel hard nodig:-)
Dit doelpunt knakte Oranje-Wit en gaf IFC weer moed en de druk werd nog meer opgevoerd en een voorzet van links werd door de opkomende Timo fraai over de keeper in het goal geschoten – heerlijk! 1-2 voor IFC, toch…?
Echter, de grensrechter van Oranje-Wit had (als enige) buitenspel geconstateerd en, na een heftige discussie tussen de scheidsrechter, onze aanvoerder en de grensrechter werd dit doelpunt, ten onrechte, afgekeurd.
Nu kan ik allerlei opmerkingen maken dat een kind van 12-13(?) jaar niet geschikt is voor deze taak als grensrechter, maar dit ga ik niet doen. Natuurlijk zou een ouder van het team van Oranje-Wit, zich vrijwillig moeten melden voor het vlaggen, maar helaas is dit niet bij iedere vereniging en bij ieder team zo…Ook bij IFC zijn er teams, waarbij de coach/trainer zich in allerlei bochten moet wringen om alle taken naar behoren te voldoen en wij, als JO15-5, kunnen alleen maar trots en blij zijn met onze staf van 5(!) vaders, die iedere week ons team trainen, coachen, vlaggen en verdere voorkomende taken regelen – waarvoor dank!
De, overigens correct fluitende, scheidsrechter gaf toe dat hij zelf niet heeft kunnen zien dat het buitenspel was, dus hij moest op zijn grensrechter af gaan en  daarop zijn besluit baseerde.
Met 13 punten uit 5 wedstrijden staan we nog steeds bovenaan en daar kunnen we gewoon trots op zijn, hoor!
Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma; om 12:45 uur tegen Dubbeldam JO15-4 – ik stel voor om 12:00 uur verzamelen in de kleedkamer – mocht bv de kleedkamer nog niet beschikbaar zijn, dan ben ik liever 15 minuten te vroeg, als wanneer we 30 minuten voor aanvang verzamelen en dan nog voor de kleedkamer moeten wachten…
Dinsdag en donderdag weer een goede training van onze super-trainers en dan zien we elkaar!
Groet,
Marco