Overtuigende bekerstart IFC

IFC is het bekertoernooi op overtuigende wijze begonnen. De wedstrijdtegen het ook naar de tweede klasse gepromoveerde Sleewijk werd met liefst 6-1 gewonnen.
Trainer Ron Timmers van IFC stuurde met Bobby Vos (ex. Smitshoek) en Jayson van der Linden (ex. SC Feijenoord) twee spelers aan de aftrap, die vorig seizoen nog niet voor zijn Ambachtse ploeg uitkwamen. Het doel werd verdedigd door de onverwoestbare Karsten van de Velde.

Voor de rust was spits Michael Slingerland met twee doelpunten de man van de wedstrijd. In de rust werd hij afgelost door de teruggekeerde Mohammed el Bannasri (foto), die in de tweede helft nadrukkelijk zijn stempel op de uitslag drukte met liefst drie treffers.
Na het eerste kwartier zonder echte kansen was het uit een corner van captain Danny Slingerland zijn jongere broer die koppend voor de 1-0 zorgde. Enkele minuten voor het rustsignaal was het na voorbereidend werk van Bobby Vos en een assist van Nick de Veij opnieuw Michael Slingerland deze keer met de voet die voor de 2-0 ruststand zorgde.

De tweede helft begon met dreiging van de gasten, maar de punter van Ter Schiphorst ging naast het doel. In de 58ste minuut een steekbal van Vos op de lopende De Veij en die legde de bal keurig breed op El Bannasri die onberispelijk raak schoot 3-0. Eigenlijk uit het niets was het vervolgens Michael Tahamata die met een boogbal onze keeper verraste 3-1. Door de diverse wisselingen in de achterhoede en deze tegentreffer was IFC rond dat tijdstip wel enigszins de defensieve organisatie kwijt.
Voor het laatste kwartier aanving stond de marge overigens wel weer op drie treffers. El Bannasri benutte een penalty na een op hemzelf begane vasthouden overtreding door Van der Pijl 4-1. In de laatste tien minuten van de wedststijd diepte IFC de score verder uit. Eerst werd na een opgezette aanval aan de linkerkant de inmiddels ingevallen Sean Verburg vrijgespeeld en die rondde zijn naar binnen trekken doeltreffend af. In de blessuretijd was het dus El Bannasri die zijn derde doelpunt liet optekenen, dit op aangeven van Achraf el Hajouti 6-1.

El Bannasri

El Bannasri

Volgende week 9 september speelt IFC een uitwedstrijd om 14.30 uur tegen Sliedrecht, dat in zijn eerste bekerwedstrijd met 3-1 won van GRC ́14.

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (62. Mark Zwang), Michael Slingerland (46. Mohammed el Bannasri), Bobby Vos (77. Sean Verburg),
Jayson van der Linden (46. Oussama el Hajouti) en Noah de Neijs (77. Ties van Aggelen).